hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Savunma"da dev zırhlı ihracatı

    Türk savunma sanayisi dev zırhlı ihracatında sona geldi. Türk savunma sanayisi firmaları, imzalandığı dönem Türkiye'den tek kalemde gerçekleştirilen en büyük savunma sistemi ihracat sözleşmesi olan zırhlı projesinde Malezya'ya teslimatları tamamladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malezya Silahlı Kuvvetleri için Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi firmaları harekte geçti. 2011 yılında yapılan anlaşmayla 8x8 tekerlekli zırhlı muharebe araç projesinde sona gelindi. 600 milyon dolarlık proje, anlaşma yapıldığı dönemde Türkiye'den tek kalemde gerçekleştirilen en büyük savunma sistemi ihracat sözleşmesi olarak kayıtlara geçmişti.

    FNSS firmasının Malezya'daki iş birlikçi firmasıyla 9 yıldır yapılan çalışmalarda Malezya Silahlı Kuvvetleri için 12 değişik konfigürasyonda 257 adet 8x8 tekerlekli zırhlı muharebe aracı için tasarım, geliştirme, üretim ve lojistik desteği sağlandı. Türk firması FNSS, anlaşma gereği tüm görevlerini sonuna geldi. Araçların teslimatının ise bu yıl tamamlanması planlanıyor. Araçların kullanımına ilişkin similatörün yapılması göreviniyse HAVELSAN üstlendi.

    AV8 simülatörü 2 eğiticiden oluşuyor. Araç 8x8 olduğundan devrilmeye karşı çeşitli önleme mekanizması bulunuyor. Bunun için de simülatörlerden birinde ileri derecede sürücü eğitimi veriliyor. Kabininde gerçeği aratmayan bir sürüş deneyimi yaşatılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Araçta bulunan silah, sensör ve kulenin komuta edilebilmesine yönelik olarak da daha küçük ikinci bir simülatör kabini bulunuyor. Bu iki kabin eş zamanlı olarak kullanılabiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow