hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şener: Bu rakam beklentilerimizin üzerine çıktı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılı için geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. Yeni asgari ücret yüzde 50,44 artırılarak 4 bin 253 TL oldu. Bu artış son 50 yılın en yüksek oranı oldu. Yeni asgari ücreti Prof. Dr. Sefer Şener değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ASGARİ ÜCRET 4 BİN 253 TL OLDU

    Beklentiler karşılandı, yüzler güldü. Asgari ücret 4 bin 253 lira oldu. Tarihi bir artış yaşandı. Prof. Dr. Sefer Şener, "Bizim beklentilerimizin de biraz da olsun üzerine çıkılmış oldu. Bu son 50 yılın rakamı ama bizim öngörümüz yüzde 43 civarında yani 4 bindi. Aşağı yukarı yaklaştık. Bu artış asgari ücretin üzerinde çalışanlara da yansıtılmış olacak. Diğer taraftan emeklilere de yansıtılmış olacak. Memurların maaşına da yansıtılacak" dedi.

    Şener: Bu rakam beklentilerimizin üzerine çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günlerdir tartışılıyordu. Yaklaşık 7 milyon vatandaş merakla bekliyordu. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Asgari ücretin 4 bin 253 liraya yükseldiğini duyurdu. Prof. Dr. Sefer Şener, "Hissedilen enflasyonunun farkında olunulduğu anlaşıldı. Verilen zam oranlarından bunu anlıyoruz" diye konuştu. 

    GELİR VE DAMGA VERGİSİ DE ALINMAYACAK

    Bu oran son 50 yılın en yüksek artışı oldu. Öte yandan asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisi de kaldırıldı. Prof. Dr. Şener, "Biz asgari ücretliler olarak bürüt ücret üzerinden aldığımız kısımda bir vergi ödüyorduk. 2 bin 825 olan asgari ücret, 3 bin 577 lira olarak ödeniyordu. Hem oradaki vergi kısmı kalktı hem de SGK prim payları" ifadelerini kullandı.

    Şener: Bu rakam beklentilerimizin üzerine çıktı

    ASGARİ ÜCRET NASIL HESAPLANDI?

    Yeni asgari ücret evli ve çocuklu çalışanlarda biraz daha artacak. Peki, bu rakam neye göre belirlendi? Prof. Dr. Şener, "TÜİK'in açıkladığı enflasyona göre bu rakam belirlenmiyor. Kurlardaki oynaklığa, küresel şartlara, emtia fiyatlarına, bunların hepsini baktığınızda bir anlam ifade ediyor. Yoksa asgari ücret sadece enflasyona göre belirlenmiyor" yanıtını verdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow