hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son günler! Dikkat: Aylık %3,5 gecikme faizi var

    Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin bu yıla ilişkin ilk taksiti ile borç yapılandırma taksit ödemeleri için süre doluyor. Son gün 31 Ocak. Peki, ödemeler nereden yapılıyor? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için artık son günler. Bu yıla ilişkin ilk taksiti ile borç yapılandırma taksit ödemelerinin 31 Ocak'a kadar yapılması gerekiyor.

    Ödemeler vergi, dijital vergi dairesinden veya mobil uygulamasından 02:00-23:45 saatlerinde yapılabiliyor. Ayrıca ödemeler anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri aracılığıyla ve PTT şubelerinden de gerçekleştirilebiliyor.

    Bu yıla ilişkin MTV tutarları, yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46 baz alınarak hesaplandı. Buna göre 2024'te en düşük MTV tutarı 347 lira, en yüksek 133 bin 572 lira olacak. Bu tutarların yarısına tekabül eden birinci taksit ödemeleri yapılacak.

    Eğer MTV zamanında ödenmezse araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MTV, taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerin vergi dairesince her yıl ocakta yıllık olarak tahakkuk ettiriliyor. Uygulanan MTV, ocak ve temmuzda olmak üzere eşit 2 taksitte ödeniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow