hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarım Bakanlığı hayvansal üretimi destekleyecek

    Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvansal üretim yapacak küçük aile işletmelerini destekleyecek. Yaylacı ve göçerlerin kuracakları ahır ve benzeri yerlerde kullanacakları yenilenebilir elektrik enerjisi sitemleri için yüzde 50 hibe desteği sağlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan hayvansal üretim yapacak küçük aile işletmelerine destek geldi.
    Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de "Küçük aile işletmeleri korunması önceliğimiz" vurgusu yaptı. Buna göre yaylacı ve göçerlerin kuracakları ahır ve benzeri yerlerde kullanacakları yenilenebilir elektrik enerjisi sitemleri için yüzde 50 hibe desteği sağlanacak.

    Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvansal üretim yapan küçük aile işletmelerini kırsal kalkınma desteklemesi programına dahil etti. Büyükbaşta 5-50, küçükbaşta 50- 300 baş hayvan varlığına sahip işletmelerin ahır ve ağıl kapasite artırımı ile teknoloji yenileme veya modernizasyonu işlemlerine destek verilecek.

    İşletmelere yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcı, süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma fırçası, suluk, iklimlendirme ve havalandırma sistemleri ile yaylacı ve göçerler için 5 kw'a kadar elektrik üretim sistemleri alımlarına bakanlıkça yüzde 50 hibe desteği sağlanacak.

    Bu konuda sadece ahır ve ağıl başvurularında, kapasite artırımı ile teknoloji yenileme veya modernizasyon niteliğindeki başvurular kabul edilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow