hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Unutulmaya yüz tutmuş mesleklere destek

    Gramofon tamirciliği, bakırcılık, ahşap ve deri işçiliği ve dahası... Günden güne unutulmaya yüz tutmuş bu mesleklerin yeniden canlandırılması için harekete geçildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği yaptı. Bu meslekler için istihdam sağlamak koşuluyla 250 bin liraya kadar varan destek sağlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gramofon tamirciliği, bıçakçılık, bakırcılık, ahşap ve deri işleri... Kimi eskide kaldı, kimi çalıştıracak çırak bulamadı, kimi de teknolojiye yenildi. Hepsi zamanla unutulmaya yüz tuttu. İşte o mesleklerin yaşatılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği yaptı ve 602 kişinin ön başvurusu kabul edildi.

    Şimdi projede yine bir aşamaya geçildi. Bu kişiler eylül ayı sonuna kadar KOSGEB veri tabanına kayıt olunca desteklerden yararlanabilecekler. Destek programıyla özellikle usta-çırak ilişkisinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. İstihdam oluşturarak çırak yetiştiren ustalara, 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sağlanacak.

    İşletme sahibinin mesleki birikimlerini aktarması için yetiştireceği personel için 150 bin liraya kadar destek sağlanacak. Makine ve teçhizat giderleri için üst limiti 50 bin lira olan bir destek verilecek. Tanıtım ve pazarlama alanında ise 45 bin liraya kadar destek sağlanacak.

    72 ilden gelen başvurularda destek paketine en çok ilgi İstanbul, Denizli, Gaziantep, Şanlıurfa ve Bursa'dan oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow