hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜSİAD'dan yeni ekonomi yönetimine övgü

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nden yeni ekonomi yönetimine övgü geldi. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, dengelenme sürecinin başladığına dikkati çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı Ankara´da gerçekleştirildi. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, toplantıda ekonomi gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi. Enflasyonla mücadelede mutlaka başarılı olunması gerektiğini vurguladı. Önümüzdeki yılın fiyat istikrarında önemli bir aşama olduğunu belirtti. Yeni ekonomi yönetiminin doğru adımlar attığını ifade etti.

    “Bugün hedeflere ulaşmak konusunda 6 ay önceye oranla daha umutlu bir noktadayız. Yeni ekonomi yönetimiyle birlikte piyasaların ekonomi politikalarına güveninin yükseldiği bir döneme girdik. Ekonomimizdeki gelişmeler geçen hafta açıklanmış olan büyüme verileri ışığında daha da dikkat çekiyor. Yüksek enflasyon geçmiş dönemde büyümenin yapısını bozmuştu. Ekonomimiz, ihracat ve yatırıma değil yüksek tüketime dayalı bir patikaya oturmuştu. Şimdi bir dengelenme sürecinin başladığı dikkati çekiyor.”

    TÜSİADdan yeni ekonomi yönetimine övgü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özilhan, aşırı tüketime dayanan bir büyüme modelinin sürdürülebilir olmadığını belirterek, "bu nedenle geçmiş dönemin ekonomik sorunlarının arkasındaki neden olan enflasyonla mücadelede mutlaka başarılı olunması gerektiğine dikkati çekti. “Merkez Bankamızın para politikasında sıkılaşma yönünde doğru adımlar atmaya başlaması enflasyon sorununun çözüleceğine duyduğumuz umudu pekiştiriyor. Kademeli şekilde ilerleyen bu süreçle birlikte önümüzdeki yıl fiyat istikrarının sağlanmasında önemli bir aşamaya geleceğimizi umuyoruz.”

    "Orta gelir tuzağından kurtulmak zorundayız" diyen Özilhan, risk priminin gerilemesinin uzun vadeli yatırımların finansmanını kolaylaştıracağını ifade etti. "Yüksek enflasyon geçmiş dönemde büyümenin yapısını bozdu. Aşırı tüketime dayanan büyüme modeli sürdürülebilir değil" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow