hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü Ekonomist Robin Brooks: "Türk ekonomisi patlama yapacak"

    "Türk ekonomisi patlama yapacak, tek gereken makro istikrar" bu ifade dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks'a ait. Peki, bu açıklamanın anlamı ne? Uzmanlar, Türkiye'deki ekonomik gidişata nasıl bakıyor? Uzman isimler CNN TÜRK'te değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Türk ekonomisi patlama yapacak" Bu tespit dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks'a ait.

    PEKİ, NEDEN?

    Türkiye yeni ekonomi modeli ile tartışma konusu. Uluslararası çevrelerde, Türkiye'nin uyguladığı ihracat yönlü büyüme stratejisi gündem Türkiye, makro ekonomik verileriyle emsallerinden pozitif ayrışıyor. Yabancı ekonomistler Türkiye'yi konuşuyor.

    Ünlü Ekonomist Robin Brooks: Türk ekonomisi patlama yapacak

    Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks, Türkiye'nin ihracat artışı grafikle paylaştı. Verilerdeki yükselişi gündeme getirdi. "Grafikte kırmızı renkte görüldüğü gibi Türkiye, diğer gelişmekte olan pazarlardan farklı olarak ihracat hacimlerinde bir patlama yaşadı." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BUNUN ANLAMI NE?

    Robin Brooks, Türkiye'nin büyük ihracat rakamları ve rekabet gücü göz önüne alındığında Türkiye'nin küresel ekonomide başarılı olması için şartlar çokça var." dedi. Türkiye'nin ekonomik patlama yapması için tek şart istikrar mesajı verdi. Yani, dünya ekonomisinde düzelme, Türkiye'yi farklı bir noktaya getirebilir vurgusu yaptı.

    Türkiye'de enflasyon tartışmaları sürerken ihracat da büyük bir başarı göze çarpıyor. Türkiye'nin ihracatı son dönemde rekorlarla gündeme gelmiş durumda.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow