hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yatırımlarda öncelik deprem bölgesinin

    KAYNAKCNN TÜRK

    Asrın felaketi 6 Şubat depremleri, etkili olduğu bölgelerde açtığı derin yaraların yanı sıra ulaştırma ve haberleşme altyapısında da büyük hasara yol açmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Deprem bölgesinde bütün ulaşım modlarını ve haberleşme altyapımızı iyileştiriyoruz" dedi. Yatırım önceliğinin de bölgede olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KARA, HAVA VE DEMİR YOLLARI AFETTE ZARAR GÖRMÜŞTÜ

    Kara, hava ve demir yolları... Asrın felaketi farklı ulaşım alanlarına da hasar vermişti. Bakanlık, aradan geçen 1 yıl boyunca yatırımlarını bölgeye yönlendirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü yaklaşırken afet sonrası atılan adımlara ilişkin açıklama yaptı.. Deprem bölgesinde kara yolları ağındaki 9 bin 176 kilometrelik yolun sadece yüzde 2'sinde hasar oluştuğunu söyleyen Uraloğlu, bu kesimlerde ulaşımın açık tutulması ve iletişimin kesilmemesi için 7/24 sahada olduklarını belirtti. Bu kapsamda yerli ve yabancı arama kurtarma ekiplerinin malzemelerinin nakledildiğini ve bölgeden ayrılmak isteyen afetzedelere yardım edildiğini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yatırımlarda öncelik deprem bölgesinin

    Bakan ayrıca, hava yollarının afet lojistiğinde etkin ve hızlı bir şekilde kullanılarak 720 bin kişinin bölgeden tahliye edildiğini söyledi. Ayrıca hava yoluyla birlikte kara, deniz ve demir yoluyla 1 milyonun üstünde kişinin bölgeden tahliye edildiğini belirtti. Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya havalimanlarında meydana gelen hasarlardan dolayı da 9,6 milyar lira tutarında yatırım harcaması yapılmasının planlandığını söyledi.

    Yatırımlarda öncelik deprem bölgesinin

    HASARI GİDERMEK İÇİN 68 MİLYAR LİRA ÖDENEK AYRILDI

    Ulaşım yatırımlarında önceliğin deprem bölgesinde olduğunu söyleyen Uraloğlu, depremin yol açtığı maddi hasarı gidermek için 68 milyar lira ödenek ayrıldığına açıklamasına ekledi.

    Yatırımlarda öncelik deprem bölgesinin

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow