hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zincir marketlerin zam yazışmaları ortaya çıktı

    5 zincir marketle bir tedarikçi firmaya kesilen 2,7 milyar liralık cezanın gerekçeli kararı belli oldu. Rekabet Kurumu'nun sitesinde yayınlanan kararda, 5 zincir marketin tedarikçilerle beraber hareket ettiklerine ilişkin yazışmalar da yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rekabet Kurumu, 5 zincir marketle bir tedarik firmasına toplam 2 milyar 682 milyon fahiş fiyat cezası kesmişti. O kesilen cezaya ilişkin gerekçeli kararı yayınladı. Rekabet Kurumu, gerekçeli kararda da zincir marketlerin yetkililerinin organize zam yazışmaları yer aldı.

    "ORTAK HAREKET ETMELİYİZ"

    WhatsApp grubunda yağ tedarikçisi bir firmanın çalışanı bir market yöneticisine, "Cuma gününe organize oluyoruz biz fiyat geçişinde. Cuma rafa yansıyacak" diyerek yazıyor. "Tamamdır" cevabı alan tedarikçi piyasaya devamlı müdahale ediyor.

    Yazışmalarda etiketi yükseltmeyen zincir marketler de uyarılıyor. Marketteki etiket fiyatlarının görselleri de o yazışmalarda paylaşılıyor. Başka bir marketteki 1 litre yağın rafta yarın 10.95 TL olacağı söylenerek, "Yarın siz de geçin lütfen. Yöneticiye onaylattık. Sıkıntı çıkmayacak. Yardımını rica ediyorum kardeşim" deniyor.

    "ETİKET YÜKSELMEZSE AZ ÜRÜN SEVK EDİLİR" UYARISI

    Ayçiçek yağı ile ilgili yazışmalarda fiyatı düşüren marketler de uyarılıyor. Tedarikçi bir zincir market yetkilisine "Siz ya niye fiyatı geri çektiniz. Bu ay 1 tane ürün sevk edeceğim, bilgine. Piyasadan haberin yok galiba" diyerek uyarırken, karşı taraftan "Biz de yükselttik. Diğerleri geçmeyince biz de geri çektik. Geçirirseniz biz de geçeriz" yanıtı geliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow