hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel hastane yüksek ücret isterse vatandaş ne yapılmalı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Son günlerde özel hastanelerde "sağlık hizmet bedeli" adı altında faturaların yuvarlanarak yükseltildiği yönünde hastalardan şikayetler artmış durumda. "SGK'nın belirlediği fiyatın üzerinde faturalandırmalar söz konusu" deniyor. Eğer sizin de başınıza böyle bir şey gelirse, yani sizden de SGK'nın belirlediğinden daha yüksek bir ücret alınırsa hakkınızı aramanız mümkün. Özel hastanelerde fiyat farkı mağduru olmamak için işte yapılması gerekenler. CNN TÜRK Muhabiri Leyla Ataman ve kameraman Serdar Çetin'in haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hem artan sayıları hem de kaliteleri nedeniyle özel hastaneler birçok kişinin tercihi haline geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı özel bir hastaneye muayene için giden sigortalı 15 lira katkı payı ödüyor. Devlette ise muayene başına alınan katkı payı 5 lira ancak özel hastaneler SGK'nın ödediği tedavi ücretinin yüzde 200'ü kadar fark talep edebiliyor. Bu da faturaya "Hizmet farkı" adıyla yansıtılıyor. Son dönemde yaygınlaştı, şikayetler arttı. Üstelik hastalara ayrıntılı hizmet dökümü de verilmiyor.

    Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan son değişiklik ile özel hastaneler, sözü edilen belgeyi, sadece yatarak tedavi görüp taburcu olan hastalara verecek. Ayakta tedavilerde bu belgenin verilmesi zorunluluğu kaldırıldı. Türkiye Özel Hastaneler Derneği Başkanı Dr. Reşat Bahat "Bizim iş yükümüzle bu kadar belgeyi barındırmamıza imkan yok" diyor. Bahat'a göre özel hastaneler devletin kestiği cezaları ödeyemeyecek durumda.

    Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu ise acillerde 24 saat içinde fiyat farkı alınmaması gerektiğini söylüyor. Ağaoğlu kanunun üç ayağı var diyor. 

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow