hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    0850 tuzağına dikkat!

    Telefon dolandırıcılarının en sık kullandığı yöntem 0850'li numaralardan kişilere ulaşmak. Peki kişi, bir dolandırıcı tarafından arandığını nasıl anlayabilir? Bu numaralar tarafından aranmaktan kurtulmak mümkün mü? CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Güngör Yılmaz, Avukat Burcu Uzunali Öztürk'e sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dalgınlıkla açtığınız o numara dakikalar içinde binlerce liranızı kaybetmenize neden olabilir. Kendisinin banka çalışanı olduğunu söyleyen dolandırıcılar, kişilere genellikle bu numaralardan ulaşıyor. Peki ya dolandırıcılar arayacakları kişilerin iletişim bilgilerine nasıl ulaşıyor? İzinsiz bir şekilde ele geçirilen numaralarımız dolandırıcılıkta ne yazık ki kullanılmakta. KVKK kapsamında herhangi bir şeye onay vermeniz halinde okumadığınız için üçüncü kişilerin eline geçebiliyor ya da KVKK’ya aykırı bir şekilde bu numaralar ele geçirilebiliyor.

    0850 tuzağına dikkat

    UZMANLAR ÖZELLİKLE KİŞİSEL BİLGİLER KONUSUNDA UYARIYOR

    Bir 0850'li numara sizi aradığında, arayan numarayla hiçbir bilginizi paylaşmamanız gerekiyor. 0850'li numaralar tarafından aranmamak için herhangi bir telefon sizi arayarak satış yapmak isterse kabul etmemeliyiz. Bu numaraları engellemeliyiz ve bir işlem yapacaksak arayan biz olmalıyız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow