hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’ye "F-16'lar Türkiye'de üretilsin" önerisi

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'nin F-16 teklif mektupları Ankara'ya ulaştı. İlk planlamada uçakların ABD'de üretilip Türkiye'ye getirilmesi vardı. Ama Ankara’dan "F-16’lar ABD'de değil Türkiye'de üretilsin teklifi gitti. Neden bu teklif yapıldı? Ayrıntılar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    F-16 tedariki ve modernizasyonu konusunda teklif ve kabul mektupları Savunma Bakanlığı’na ulaştı. Teklif mektupları inceleniyor.

    Mektuplardaki teklifler üzerinden bir çalışma yapılacak. Nihai anlaşma safhasına gelindiğinde toplam maliyet ortaya çıkacak.

    ABD’ye F-16lar Türkiyede üretilsin önerisi

    Türkiye bir yandan mektupları incelerken F-16'ların üretim ve modernizasyon faaliyetlerinin Türkiye’de yapılmasına yönelik teklif ABD makamlarına iletildi.

    Edinilen bilgilere göre F-16’ların üretiminin Türkiye'de yapılması önerisinin nedeni takvimi kısaltmak. Çünkü üretimin ABD'de firma tarafından yapılması durumunda ilk teslimatın yaklaşık 5 yıl sonra olması öngörülüyor. Kaynaklar bu işlemlerin Türkiye’de yapılması durumunda sürecin daha hızlı ilerleyeceğini ifade ettiler. Uçaklar Türkiye’de üretilirse üretimin TUSAŞ’ta olacağı ve sürecin de 3-4 yıl içinde tamamlanacağı vurgulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’ye F-16lar Türkiyede üretilsin önerisi

    Teslim edilecek F-16'lar için 40 rakamı konuşulmuştu. Fakat milli muharip uçak KAAN'ın belli bir aşamaya gelmesi, F-16'nın yanı sıra Eurofighter alımının söz konusu olması nedeni ile kaynaklar, "oluşan yeni durumlara göre fiyat ve sayı çalışması yapılacak mühimmat ve F-16 sayıları azaltılabilir, alınacak uçak sayısı değişebilir" mesajını veriyor.

    Mayıs sonu gibi anlaşmanın imzalanması ilk ödemenin ise haziran ayında gerçekleşmesi ve takvimin ödeme sonrası başlaması planlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow