hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adalet Bakanı Tunç'tan İsrail mesajı

    KAYNAK DHA

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’un simge camilerinden Çamlıca Camii’nde bayram namazını kıldı. Cami çıkışında açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, "İsrail’e devlet demek mümkün değil, örgüt gibi bir asırdan bu yana devam eden bir durum söz konusu. Devlet demekte zorlanıyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Üsküdar Çamlıca Camii’nde bayram namazını kıldı. Bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Gündeminde İsrail de vardı. “Adalet Divanı’nın kararlarına uymayan bir devlet, yani uluslararası hukuku tanımayan bir devlet. Dolayısıyla ona devlet demek de mümkün değil. Bir örgüt gibi bir asırdan bu yana devam eden bir durum söz konusu. Devlet demekte zorlanıyoruz. Orada bir soykırım suçu işleniyor ve bu da mahkemenin huzurunda, Uluslararası Adalet Divanı’nın tedbir kararı ile asla tescillenmiş durumda. Uluslararası Ceza Mahkemesi tabi sana da gerek 2019’da başlayan, gerek 7 Ekim’den bu yana başlayan olaylar nedeniyle aslında bir an önce bu soykırım suçunu işleyen devlet yetkilileri hakkında mahkeme açması gerekir.”

    Adalet Bakanı Tunçtan İsrail mesajı

    Bakan Tunç, bağımsız Filistin devletini işaret etti. “Türkiye olarak hep 1967 sınırlarını bağımsız Filistin devletinin kurulması gerektiğini söylüyoruz. Orada Filistin devleti kurulmadığı müddetçe bu sorunların devam edeceğini ve kurulması gerektiğini düşünüyoruz.”

    Adalet Bakanı Tunçtan İsrail mesajı

    Tunç, bayram mesajı da verdi. “Bayramınız mübarek olsun hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş ayı Ramazan-ı Şerif’in sonuna geldik ve bayrama kavuştuk.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow