hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti’de değişim olacak mı? Erdoğan'dan MKYK'da "zamanı-yeri geldiğinde" vurgusu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin MKYK toplantısına başkanlık etti. Erdoğan, AK Parti'de değişim mesajını, "zamanı geldiğinde kırmadan-dökmeden yapacağız" şeklinde verdi. Toplantıda sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de son bir buçuk ayda Türkiye'ye 54 milyar dolar girdiği bilgisini paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı, AK Parti’de değişim için, “zamanı-yeri geldiğinde” mesajı verdi. Hem Mehmet Şimşek hem de Yusuf Tekin birer sunum yaptı.

    AK Parti’de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasında “zamanı-yeri geldiğinde kırmadan-dökmeden-küstürmesen değişimi yapacağız” vurgusu yaptı. Partisinin Teşkilat Başkanlığı’na ise kongre tarihini belirlemek üzere çalışma talimatı verdi.

    AK Parti’de değişim olacak mı Erdoğandan MKYKda zamanı-yeri geldiğinde vurgusu

    Toplantıda Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi de gündeme geldi. Cumhurbaşkanı her zaman muhalefetle görüşmeye olumlu baktıklarına dikkat çekti. Erdoğan, CHP’nin önceki yönetiminin buna çok imkan vermediğini, Yenikapı ruhuna bile en fazla 2-3 hafta dayanabildiğinin altını çizdi.

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de AK Parti’nin MKYK toplantısında bir sunum yaptı. Edinilen bilgiye göre, yılın 2. yarısında enflasyondaki düşüşün daha net ortaya çıkacağı vurgulandı. MKYK üyelerinden, uygulanan ekonomi politikalarının vatandaşa anlatılması istendi. Gündeme “döviz yükselir mi?” sorusu da geldi. Şimşek, spekülasyonlara konu olan 40 liraya varan bir sıçramanın beklenmediğini kaydetti. Ayrıca son 1.5 ay içerisinde Türkiye’ye 54 milyar dolar girdiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti’de değişim olacak mı Erdoğandan MKYKda zamanı-yeri geldiğinde vurgusu

    Toplantıda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de bir sunum yaptı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin yanı sıra mesleki eğitim başlığı da mercek altına alındı. Bakan Tekin, TÜSİAD ve MÜSİAD’la mayıs ayı sonunda mesleki eğitim programı için bir araya geleceklerini söyledi. Tekin’in iş güvencesine de dikkat çektiği, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak mesleki eğitimin devamını üstleniriz, ama yetişen genç ortada kalırsa doğru olmaz, iş garantisi gerekiyor” dediği öğrenildi.

    Ayrıca norm fazlası öğretmen meselesi de gündeme geldi. Bakan Tekin 108 bin olan sayının 60 bine gerilediğini, bu sayının daha da azalacağını bildirdi. Tekin’in MKYK üyelerine, “Lütfen bizden norm fazlası için ricada bulunmayın. Herkes görevlendirildiği yere gitsin” çağrısında bulunduğu kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow