hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altında rekor talep mi var? Düşecek mi? Yükselecek mi? Uzman isim tek tek anlattı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Altın piyasasında son durum ne? Piyasada gram altın kalmadı mı? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, altın piyasasına dair önemli bilgiler aktardı. Altındaki yükselişin temel nedenlerinden bahsetti. Sarı, yükselişin hem globalde hem de iç piyasada devam ettiğini belirtti, detayları anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirin Sarı, ''Hem dünyada hem de iç piyasada şok etkisi yaratabilecek kadar yükseldi gram altın. Evet şu anda 2245 TL televizyonda görüyoruz. Kuyumcuya gittiğimiz zaman 2445 TL. Yani 200 TL fark var. Serbest piyasa ile bankalar arası piyasada %10'a yakın farklılıklar oluştu. Globalde baktığımızda son 10 günlük süreç içerisinde ONS altında 2040 dolar seviyelerinden 2200'e kadar yükselişler oldu. Neredeyse 200 dolara yakın, 150 dolar ile 200 dolar arasında değişen değişiklikler oldu. Altındaki yükseliş hem globalde devam ediyor hem de iç piyasada. Bu yükseliş 28 Şubat'ta başladı.'' ifadelerini kullandı.

    Sarı, ''Etkilerine baktığımızda Merkez Bankası'nın bir raporu açıklandı. Ocak ayında Merkez Bankaları altın almaya devam etmiş. Birinci sırada Türkiye Merkez Bankası var 12 ton ile. Avrupa'da da ciddi anlamda Merkez Bankalarının altın aldığını görüyoruz. Altının yükselmesinin temel nedenini Merkez Bankası'nın 2024 yılında da altın almaya devam etmesi diyebiliriz. Faiz indirimlerine artık tamamen inanıyor piyasa; Amerika'da, Avrupa'da, İngiltere'de sıra peşi gelecek olan bir faiz indirimi var. Faiz indirimi ile beraber de altının coşkuyla yükseldiğini görüyoruz.'' açıklamalarını yaptı.

    ABD'Lİ BANKACILIK DEVİ JPMORGAN, ONS ALTINDA 2 BİN 500 DOLARI İŞARET ETTİ

    Sarı, ''Altın için iki farlı yarıyı konuştuk. Birinci yarı faklı bir senaryo ikinci yarı farklı bir senaryo. İkinci yarıda daha farklı bir altın yükselişi görebiliriz. Bu hem Merkez Bankalarının tarafındaki faiz indirimi sürecinin başlaması hem de jeopolitik riskin ülke ekonomilerini yormuş olması diyebiliriz.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow