hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli’den Gazze açıklaması: “Bıçak kemiğe dayandı”

    KAYNAKCNN TÜRK

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan ayında Filistin'de kanın durması yönünde çağrıda bulundu. MHP lideri, "ara çözüm değil, kesin çözüm olmalı" mesajı verdi. Bahçeli, "Türkiye gerekirse rest çekmeli, eğer bu fırsat kaçarsa dünyanın bacasını ateş sarar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medya hesabından açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Filistin halkının saldırı ve operasyonların odağında olduğuna işaret etti. Yaklaşan Ramazan ayına dikkat çeken Bahçeli, "Ramazan ayında, İsrail ile Filistin arasında ara çözüm değil, kalıcı ve kesin çözüm vasatı oluşturulmalıdır. Türkiye bu konuda öncü rol oynamalıdır." dedi ve ekledi: "Türkiye ve tüm İslam ülkeleri Gazze yıkımının sonlanması; aksi halde siyasi, ekonomik ve askeri her türlü insani müdahalenin devreye alınmasıyla ilgili tavır ve tutumu dünyaya ilan etmelidir. Gerekirse Türkiye her ihtimali masaya koyup restini çekmeli, bunun da siyasi eylemini planlayıp fedakârlık ve kahramanlık içinde icra etmelidir. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu fırsat kaçarsa, bölgenin ve dünyanın bacasını ateş saracak, Türk milleti de bu tehdit ve tehlike karşısında tarafsız kalmayacaktır."

    Bahçeli’den Gazze açıklaması: “Bıçak kemiğe dayandı”

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diyalog çabalarına da işaret eden Bahçeli "Çabaların sonuca ulaşması samimi dileğimizdir" dedi. MHP Genel Başkanı Gazze’ye Ramazan nedeniyle insani yardım, temel insani ihtiyaçların sağlanması için seferberlik ruhu ile hareket edilmeli mesajı verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow