hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Işıkhan: “Sendikalaşmanın önündeki engeli kaldırdık”

    KAYNAKCNN TÜRK

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Uluslararası Emek Örgütü'nün 1. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Işıkhan, sendikalaşmanın önemine dikkat çekti. Çalışma hayatı alanında; ulusal olduğu kadar uluslararası mutabakatın da önemli olduğunu vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sendikalaşmanın önemine dikkat çekti. Son 21 yılda toplu sözleşmeler dâhil memurların sendikal haklarının, çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik önemli adımlar atıldığını hatırlattı.

    Bakan Işıkhan, Uluslararası Emek Örgütü'nün 1. Olağan Genel Kurulu'nda verdi mesajlarını. Memur-Sen’e de özel teşekkür etti.

    “En önemli sosyal paydaşlarımız olan sendikalarımız her zaman demokrasimizin ve çalışma hayatımızın güvencesi olmuşlardır. Demokrasi olmadan, adalet ve istikrar olmadan hizmet de üretilemez.”

    Bakan Işıkhan: “Sendikalaşmanın önündeki engeli kaldırdık”

    Çalışma hayatında alınan kararların karşılıklı görüşme ve iş birliklerine önem vererek gerçekleştiğine vurgu yaptı Bakan Işıkhan; sosyal diyalog dedi ve bunu en üst seviyede önemsediklerini belirtti.

    Birkaç yılın hesabını yapan değil, yüzyıllık süreci görüp, hedeflerini buna göre belirleyen vizyoner bir Türkiye var vurgusu yaptı.

    “Bütün dünyaya adaleti ve insanlığın gereklerini haykıran bir Türkiye var.”

    Bakan Işıkhan, çalışma hayatı alanında; ulusal olduğu kadar uluslararası mutabakatın da önemli olduğunu söyledi. “Artık insani değer yargılarına, emeğe, insan hak ve özgürlüklerine dair basmakalıp, klişe insan hakları sözlerinin, anlamını ve işlevini yitirdiği bir süreçten geçiyoruz. Bu şartlar altında küresel birlik ve beraberliğin herkes için çok daha büyük anlamlar ifade ettiğini özellikle belirtmek isterim.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow