hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burun spreyli aşı çalışmalarında son durum

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Burun spreyli aşının yerli imkanlarla üretimi için süreç hızlandı. Testlerin uluslararası standartlara sahip laboratuvarda tamamlandığı belirtilirken, aşının İngiliz mutasyonuna karşı da etkili olduğu ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "YILDA 250 MİLYON DOZ ÜRETİM HEDEFİ VAR"

    Tıpta ıntranazal aşı olarak da bilinen burundan spreyli aşının yerli imkanlarla üretimi için süreç hızlandı. Bir firma tarafından geliştirilen burun spreyli aşının ilk dozlarının üretimine, iyi üretim uygulamaları sertifikasına sahip tesiste başlandı. Klinik araştırma süreçlerinin bu yıl içinde tamamlanması beklenen yenilikçi aşı, yılda 250 milyon doz üretilebilecek.

    Aşıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan firmanın yönetim kurulu üyesi Yunus Emre Deli aşı çalışmasını Şubat 2020'de başlattıklarını, tüm testlerin uluslararası standartlara sahip GLP laboratuvarlarında tamamlandığını bildirdi.

    "AŞI İNGİLİZ MUTASYONUNA KARŞI DA ETKİLİ"

    Deli, aşının İngiliz mutasyonuna karşı da etkili olduğunu ifade etti. "Halihazırda yeni varyanta karşı etkili olduğu gibi pandemi sürecinin olumsuz yöndeki seyrinde yeni varyantlara karşı da MRNA aşı teknolojisinde olduğu gibi hızlı şekilde modellenebilecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de vatandaşlara halihazırda inaktif ve MRNA olmak üzere 2 farklı aşı teknolojisi sunuyor. Burundan spreyli aşının da tercih sürecindeki çeşitliliği artıracağı öngörülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow