hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP’de PM ardından tartışmalar arttı

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP'de son Parti Meclisi toplantısından çıkan kararların ardından tartışmalar arttı. Gürsel Tekin'in istifası hala gündemde. Peki parti kulislerinde bu gelişmeler nasıl yankı buldu? Ayrıntılar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığının halen çekileceği yönündeki mesajlar ve aday belirleme çalışmaları. CHP içerisinde, o süreçlerin acemice yürütüldüğü eleştirileri dillendiriyor.

    CHP’de özellikle son belediye başkan adaylarının belirlendiği Parti Meclisi toplantısında tartışmalar arttı. Özellikle yerel seçim sonucuna göre olağanüstü kurultay hazırlığı olduğu konuşulan eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler, "Bu manzara hayırlı bir manzara değil şu anda en büyük 1 Nisancı genel merkez, son adaylaşma bunu gösteriyor" yorumlarını yapıyorlar. Eğer seçim sonrası bir olağanüstü kurultay olursa düşüncesiyle genel merkez yönetiminin elini güçlendirmek için kendilerine yakın isimlerin adaylaştırıldığı görüşü var.

    CHP’de PM ardından tartışmalar arttı

    Adı Kadıköy ve Esenyurt için konuşulan ancak aday yapılmayan Gürsel Tekin’in istifası için CHP lideri Özgür Özel, kendisi ile konuşacağım demişti. CNN TÜRK’e konuşan Gürsel Tekin, merakla bekliyorum dedi. Sonra da bir fıkra ile ne düşündüğünü anlattı.

    Özel’in kendisi için söylediği ‘baba evine dönecektir’ sözlerini ise Tekin, "Niye dönecekmişim onu anlamadım” değerlendirmesini yaptı.

    CHP’de PM ardından tartışmalar arttı

    CHP yönetimine bir diğer eleştiri ise, 4 dönem milletvekilliği ve Meclis Başkanvekilliği yapan Levent Gök’ten geldi. Sosyal medya hesabından Gök, istifaların kırılması noktası olduğunu söyledi. “Seçmende güvensizlik yaratacak bu ortamdan süratle çıkmak için parti yönetimine büyük sorumluluk düşmektedir. Geçiştirilemez” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow