hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan AFAD Kriz Merkezi'nde açıklamalar

    KAYNAK DHA

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Şu an itibariyle 1 milyon 50 bin civarında vatandaşımızı geçici barınma merkezlerinde barındırıyoruz. Burada vatandaşlarımızın beslenme ve temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD), gece yarısı basın toplantısı düzenledi.

    '1 MİLYON 50 BİN DEPREMZEDE GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİNDE BARINDIRILIYOR'

    Oktay, deprem bölgesindeki tahliyeler ve geçici barınma çalışmalarına ilişkin, "Şu an itibariyle 1 milyon 50 bin civarında vatandaşımızı geçici barınma merkezlerinde barındırıyoruz. Burada vatandaşlarımızın beslenme ve temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bir de tabii afet bölgesinden dışarıya tahliyeleri gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızı bu yönde teşvik ediyoruz ki; bölgedeki süreci daha hızlı yürütebilelim. Şu an itibariyle 190 bin vatandaşımız bölgenin dışına tahliye edildi. Bunların yaklaşık 90 bini bölge dışında oluşturduğumuz geçici barınma merkezlerinde, geri kalanlar ise yakınlarının yanına yerleşmiş durumda. Tahliyeler konusunda vatandaşlarımıza her türlü desteği veriyoruz" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalıcı konutların çok hızlı şekilde yapılmasının önemli olduğuna değinen Oktay, "Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler, 1 yıl içinde kalıcı konutları teslim ederek tekrar normal hayata dönüyor olmalarını, bir an önce acılarını sarmalarını sağlamak temel amacımız" ifadelerinde bulundu.

    Oktay, deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarının yapılması, henüz yıkılmayıp acil yıkılması gereken binaların da bir an önce belirlenmesi gerektiğini, bunun ardından da hasarsız binalara afetzedelerin dönebileceğini söyledi. Vatandaşların binalarının durumlarını e-Devlet üzerinden öğrenebileceğini aktaran Oktay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından oluşturulacak iletişim merkezlerinden de binaların hasar durumlarını öğrenilebileceğini belirtti.

    Bağışların AFAD koordinasyonunda yürütülmesi gerektiğinin önemine de değinen Oktay, "Bağışların AFAD koordinasyonunda yürütülmesi son derece önemli. Şeffaf olması, Sayıştay denetiminde olması önemli. Art niyetlilerin olabileceği bunun da önünün kesilmesi açısından önemli" dedi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow