hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diplomasinin kalbi Antalya'da atacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    Diplomasinin kalbi bu hafta Antalya'da atacak. 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle ertelenen 3. Antalya Diploması Forumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanlığı'nın inisiyatifiyle 1 Mart Cuma günü başlayacak. Mısır'dan Ermenistan'a, Rusya'dan Irak'a dünyanın dört bir yanından liderlerin katılacağı 3 gün sürecek forumun bu yılki teması ise krizler döneminde diplomasiyi öne çıkarmak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3. ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

    İsrail'in Gazze'de süren katliamı, Ukrayna'da 3. yılına giren savaş, yapay zekanın getirdiği riskler, iklim krizinin ağır faturası… Dünya bir dizi sınamayla karşı karşıyayken ve dünya nüfusunun üçte biri 2024 yılında sandıklara giderken Türkiye bir kez daha kalıcı çözümler için diyalog kapısını aralayacak. Dünyanın dört bir yanından liderler, 1-3 Mart tarihleri arasında Antalya Diplomasi Forumu'nda buluşacak.

    Diplomasinin kalbi Antalyada atacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BU YILKİ TEMA "KRİZLER DÖNEMİNDE DİPLOMASİYİ ÖNE ÇIKARMA"

    6 Şubat deprem felaketi nedeniyle ertelenen 3. Antalya Diplomasi Forumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanlığı'nın inisiyatifiyle cuma günü başlayacak. Dünyanın dört bir yanından liderlerin katılacağı 3 günlük forumun bu yılki teması ise krizler döneminde diplomasiyi öne çıkarmak.

    Diplomasinin kalbi Antalyada atacak

    MISIR’DAN ERMENİSTAN’A 147 ÜLKEDEN KATILIM

    Forum vesilesiyle devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, diplomatlar, iş insanları, akademisyenler ile düşünce kuruluşları, gençlik ve medya temsilcileri geniş kapsamlı görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelecek.

    İsrail Başbakanı ve Esad rejimine davet gönderilmediği açıklanan foruma, 140'ı aşkın ülkeden 20'ye yakın devlet/hükümet başkanı, 73 bakan, 50'den fazla uluslararası örgüt temsilcisi katılacak.

    Diplomasinin kalbi Antalyada atacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, Macaristan Başbakanı Orban, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, ünlü yapımcı Acun Ilıcalı foruma katılacak isimlerden sadece birkaçı.

    Toplamda aralarında öğrencilerin de olduğu 4 binden fazla konuk katılacak foruma. Farklı formatlardaki 50'den fazla oturumda, Orta Doğu’dan Asya-Pasifik'e, Afrika'dan Latin Amerika'ya farklı coğrafyaları ilgilendiren konular ile iklim değişikliğinden teröre, gıda güvenliğinden uzay diplomasisine pek çok küresel mesele ele alınacak.

    GAZZE TEMAS GRUBU'NDAN ÜYELERLE PANEL DÜZENLENECEK

    En dikkatle takip edilecek toplantıların başında ise Türkiye'nin çabaları ile kasım ayında oluşturulan Gazze Temas Grubu’nun üyelerinin katılımıyla düzenlenecek panel olacak. Panele dışişleri bakanı Hakan Fidan ev sahipliği yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EMİNE ERDOĞAN ÖNCÜLÜĞÜNDE "BARIŞ" OTURUMU YAPILACAK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde de cumartesi günü yüksek düzeyli kadın, barış ve güvenlik oturumu düzenlenecek.

    Diplomasinin kalbi Antalyada atacak

    REFİK ANADOL'UN RUMİ DREAMS SERGİSİNE YER VERİLECEK

    Kültürel etkinlikler de forumda geniş yer tutacak. Refik Anadol'un insanlık tarihinin en büyük şair ve filozoflarından biri olan Mevlana'yı ölümünün 750. yıl dönümünde anmak için tasarladığı dijital "Rumi Dreams" sergisine forumda yer verilecek.

    Diplomasinin kalbi Antalyada atacak


    YENİLENEN DİPLOMASİ TÜNELİ İLE TARİHE YOLCULUK

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçeriği yenilenen diplomasi tüneli ile de konuklar bir kez daha tarihi yolculuğa çıkma fırsatı bulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow