hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Efes 2024 Tatbikatı'nda sona gelindi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Efes 2024 Tatbikatı'nın "Seçkin Gözlemci Günü" hazırlıklarında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da takip edeceği tatbikat, 45 ülkeden 11 bin personelin katılımıyla Efes serisinin en kapsamlısı olma özelliği taşıyor. Tatbikat programı kapsamında 29 Mayıs'ta gece, 30 Mayıs'ta ise gündüz safhası gerçekleştirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir'de düzenlenecek olan 'Efes-2024 Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü' için son prova yapıldı, hazırlıklar tamamlandı.

    Efes serisinin en kapsamlısının gerçekleştirileceği tatbikatta, 45 ülkeden 11 personel yer alıyor. Birçok farklı senaryonun gerçekleştirileceği Efes 2024'te; kara, hava, deniz, jandarma, sahil güvenlik unsurları yer alıyor.

    Efes 2024 Tatbikatında sona gelindi

    İki safha olarak planlanan tatbikatın ilk ayağı, 25 Nisan-8 Mayıs arasında yapıldı. Bilgisayar destekli çalışmaların ardından ise 9 Mayıs tarihi itibarı ile fiili atışlı arazi safhasına geçildi.

    Tatbikat programına göre; 28 Mayıs’ta, 47 savunma sanayii şirketinin katılımıyla savunma sanayi firmaları tarafından bir fuar düzenleniyor. Burada yerli ve milli mühimmatlar sergileniyor.

    Efes 2024 Tatbikatında sona gelindi

    Tatbikat kapsamında Seçkin Gözlemci Günü'nde 29 Mayıs'ta gece safhası düzenlenecek. Kara, hava, deniz kuvvetlerinin müşterek katılımıyla gece yapılacak operasyonel çalışmalar sergilenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Efes 2024 Tatbikatında sona gelindi

    30 Mayıs'ta ise tatbikatın gündüz safhası icra edilecek. Tatbikatı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, kuvvet komutanları ve çok sayıda yabancı gözlemci takip edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow