hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti’de adaylar tanıtılıyor! Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu CNN TÜRK'ün sorularını yanıtlıyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Seçime geri sayım sürerken İYİ Parti bugün seçim beyannamesini açıklayacak. Ayrıca aday tanıtımı yapılacak. CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ile konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu şu ifadeleri kullandı;

    Türk siyasetinde önemli kavşak noktaları vardır. Biz bugün onlardan bir tanesindeyiz. Zira bütün zorluklara, bütün baskı ve dayatmalara rağmen İYİ Partimiz 81 ilde adaylarını ve ilçelerinin büyük çoğunluğunda adaylarını çıkarmak suretiyle milletimize yeni bir alternatif, üçüncü bir yol sunabilme kararlılığını ortaya koymaktadır. Bu irade beyanıyla hepimiz buradayız. Bütün illerden arkadaşlarımız, adaylarımız buradalar.

    Bizim için aslında güzel bir heyecan ve milletimize de yeni bir heyecan dalgası yaratması adına da çok önemsiyoruz.

    Tabi zaman zaman bunlar unutuluyor. Onun için hatırlatmakta fayda var. 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı o günkü o tablo esasında İYİ Parti’nin ve genel başkanımızın çağrısı ve teklifi üzerine kurulmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolayısıyla bir son dönemde dile getirilen bu borç-alacak ilişkisi gibi kavramları son derece yersiz ve yanlış buluyoruz. Zira biz milletimiz için risk aldık. Milletimiz için bu iş birliğine ‘evet’ dedik ve güzel de oldu. Yeni bir umut oldu ama 14 Mayıs seçimlerinin ardından milletimizin bize verdiği mesajı çok iyi tahlil etmemize inanıyoruz. Artık kutuplaşmanın bittiği, insanlarımızın sorunları odaklanılan çözüm üretilebilen bir rekabetçi siyaset anlayışına ihtiyaç duyduğumuza inanıyoruz. Milletimiz bize bu mesajı verdi ve biz de 26 Ağustos’ta hatırlarsanız sayın genel başkanımızın Afyon’dan ilk kez çağrısında bulunmuştu.

    Bugün tek başına girme kararlılığımızı ortaya koyduk ve milletimizin karşısındayız. Bu seçimlerin 31 Mart tarihinin sadece yerel seçimlere etki bakımından değil, önümüzdeki süreçte Türk siyasetine aldığımız bu kararla, çok ciddi bir katkı ve etkide bulunacağımıza inanıyoruz.

    Bir parti tek başına girme kararı aldığında esas olan ona saygı duymaktır ve biz o çağrımızı yaparken, tüm partilere istisnasız ‘gelin seçimlere siz de tek başınıza girin’ çağrıda bulunduk.

    Türk siyaseti yeniden rekabet iklimine girsin diye çok ciddi bir kararlılık ortaya koyduk ve biz şimdi bu kararımızı hayata geçirdik.

    Bir siyasi parti bu kararının arkasında duruyor diye suçlanamaz. Dayatmaya maruz bırakılamaz ve en önemlisi geçtiğimiz aylar içerisinde biz büyük bir iftira kampanyasıyla da karşılaştık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çok şükür bunu biz partililerimizle, mensuplarımızla soğukkanlılık içerisinde atlatmayı bugün başardık ve bunların hepsini geride bıraktık. Şu anda sadece kendimizi anlatabilme çabasındayız. Projelerimizi, milletimizin yakın geleceğine olan umut beklentisini artırabilmenin çabası ve kararları içerisinde olacağız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow