hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Madendeki 700 liralık ihmal bir hayata mal oldu

    KAYNAK DHA

    Günler önce Zonguldak'ta bir maden ocağında elektrik akımına kapılıp hayatını kaybeden 25 yaşındaki Soner Korkut'un ölümüyle ilgili bilirkişi raporu tamamlandı. Korkut'un ölümüne neden olan elektrik panolarında, değeri 700 ila 1500 lira arasında olan kaçak akım rölesinin olmadığı ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ne hayat sigortası olarak geçen kaçak akım rölesi elektrik panolarında vardı ne de topraklama yapılmıştı. Elektrik akımına kapılan 25 yaşındaki Soner Korkut'un ölümüyle ilgili bilirkişi raporu tamamlandı. İhmaller zinciri tek tek sıralandı.

    2 Nisan'da Zonguldak'ta bir maden ocağında, işçi olarak çalışan Soner Korkut, elektrik akımına kapılıp hayatını kaybetmişti. Maden ocağında yapılan ihmaller de ölümü beraberinde getirdi. Bilirkişi heyeti, maden ocağında incelemelerde bulundu. Maden ocağının hiçbir elektrik tesisatında hayat sigortası olarak geçen kaçak akım rölesi ve topraklamanın olmadığı belirlendi.

    Madendeki 700 liralık ihmal bir hayata mal oldu

    Bilirkişi heyeti, Korkut'un öldüğü pompanın elektrik tesisatının topraklama kablosu kesilerek bağlandığı belirtildi. Röle bulunsa ölümün önlenebileceği de bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında maden ocağının sahibi ve iş sağlığı ve güvenliği uzmanları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, maden ocağının İşletme Müdürü ve Maden Mühendisi olan Yusuf Çavdar tutuklandı.

    Madendeki 700 liralık ihmal bir hayata mal oldu

    Konuyla ilgili konuşan İSG Uzmanı ve Maden Mühendisi Çağlar Öztürk, “Topraklamanın olmadığı ve kaçak rölesinin olmadığı panodan elektrik bağlanması yasak olması gerekiyor. Hayat rölesi her panoda olacak diye. Bu kazanın oluş nedenlerinden bir tanesi elektrikçi tamirat ve bakım yaparken elektriği kesmemiş olmasıdır. Mutlaka panolarda kanuni zorunluluk olarak kaçak akım rölesi takılı olmak zorundadır. Pahalı bir aygıt değil 700-1500 lira arasında fiyatları değişir. Röle dediğimiz bir sigortadır yani yaşam sigortası deriz devrede kaçak varsa anında atar, insanla elektrik temasında çarpmayı önler” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow