hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Murat Kurum'dan İBB'ye ‘israf’ eleştirisi

    Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Kurum, mevcut İBB yönetiminin depreme harcanan paranın iki katını reklama harcadığını, kendisi afet bölgesindeyken İmamoğlu’nun kayağa gittiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CNN TÜRK ekranlarında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.

    Kurum, son 5 yılda İBB’de yapılan israfa değindi ve “Panolara reklamlar konmuş, reklama ayrılan bütçe depreme ayrılan bütçenin iki katı. Depreme harcanan paradan iki kat fazla reklam” ifadelerini kullandı.

    Murat Kurum'un gündeminde kentsel dönüşüm vardı ve İmamoğlu'nun İstanbul'da yaşanan afetler sırasında İngiliz büyükelçiyle yemeğe gitmesini sert bir dille eleştirdi.

    Kurum, “Ya onlar afet olduğunda, kar yağdığında balıkçıda İngiliz büyükelçilerle yemek yerken, biz 81 ile hizmet ediyorduk. Onlar kayağa gittiğinde, ben Elazığ Malatya’nın sokaklarında depremzede afetzede kardeşlerimizle el ele orayı ayağa kaldırmak için çalışıyorduk” dedi.

    Murat Kurumdan İBBye ‘israf’ eleştirisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhur İttifakı Adayı Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu'na ait olduğu ve İmamoğlu’nun mal beyanında yer almayan 3 villaya ilişkin de konuştu ve ‘İstanbullulara ifade edilmesi lazım’ dedi.

    Murat Kurumdan İBBye ‘israf’ eleştirisi

    Kurum, “Mal beyanından hemen sonra, 1.5 milyar liralık bir malı siz nasıl alıyorsunuz? Bunu İstanbullulara niye açıklamıyorsunuz? Neyi saklıyorsunuz? Mal beyanında madem böyle bir malınız var, niye açıklamadınız? Bunların İstanbullulara net bir şekilde ifade edilmesi lazım” sözlerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow