hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel eğitim mezununa üniversite kapısı

    13 bin engelli gence 18 meslek alanında eğitim veren özel eğitim meslek okulu mezunlarına üniversite kapısı aralandı. Artık bu okulların mezunları da YKS'ye başvurabilecek. Açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEB, hafif düzeyde zihinsel yetersizliği veya hafif düzeyde otizm spektrum bozukluğu olan ve eğitim gördüğü özel eğitim meslek okullarını bitirenler öğrencilerin YKS'ye girmesine imkan sağlayan düzenlemenin kapsamını genişletti. Buna göre hem eski mezunların hem de özel eğitim mesleki eğitim merkezi mezunlarının üniversiteye erişiminin önünü açıldı.

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; 2018 yılında yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği ile özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinin ismi, özel eğitim meslek okulu olarak değiştirilmişti. Son yıllarda, mesleki eğitimde çok sayıda projeyi uygulayan MEB, özel eğitim meslek okulu mezunlarının üniversite sınavına girmesine olanak sağlayan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Temmuz 2021’de yayımlamıştı. Şimdi bu düzenlemenin kapsamı genişletilerek, Temmuz 2021’den önce özel eğitim meslek okulu diploması bulunanlar ile özel eğitim mesleki eğitim merkezi öğrenim belgesi bulunanlara da üniversite kapısı açıldı. Artık bu okulların mezunları da YKS'ye başvuruda bulunabilecek. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ İMKANI SAĞLADIK'

    Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımı yönünde olumlu katkılar sağlamak istediklerini kaydetti. 186 özel eğitim meslek okulunda hafif düzeyde zihinsel yetersizliği veya hafif düzeyde otizm spektrum bozukluğu olan 13 bin 673 öğrenciye 18 meslek alanında eğitim verildiğini belirten Özer, "Bu okullardan mezun olanların yükseköğretime giriş imkanı bulunmuyordu ve yükseköğretime devam edemiyorlardı. Temmuz ayında bir iyileştirme yapmış ve 2021 yılı itibarıyla özel eğitim meslek okulu diplomasına sahip olanların üniversiteye girişlerine imkan sağlamıştık. Bu konuda yeni bir adım attık ve yönetmelik değişikliğinin yayımlandığı tarihinden önce 'özel eğitim mesleki eğitim merkezi öğrenim belgesi' ile 'özel eğitim meslek okulu diploması' bulunanlara da üniversiteye giriş imkanı sağladık" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow