hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rekabet Kurulu’ndan META'ya günlük 4,7 milyon TL para cezası

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sosyal medya devi META'ya Rekabet Kurulu’ndan rekor ceza geldi. Rekabet Kurumu, Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın sahibi META'ya 2021 yılında başlatılan soruşturma sonucunda günlük 4.7 milyon TL idari para cezası verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rekabet Kurulu sosyal medya devi META ile önemli bir karara imza attı.

    META’nın Facebook, Instagram ve Whatsapp hizmetlerinden topladığı verileri birleştirip çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarlarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı tespit edilmişti.

    Rekabet Kurulu’ndan METAya günlük 4,7 milyon TL para cezası

    Buna ilişkin soruşturma 2021 yılında başlatılmış, META'ya 346 milyon lira ceza verilmiş, firmalar arası ihlalin giderilmesi istenmişti. Bunun için sosyal medya devine 9 Aralık 2023’e kadar da süre verilmişti. O tarihten sonra META tarafından nihai olarak kuruma sunulan öneriler yeterli bulunmadı. Bu nedenle metaya günlük 4 milyon 796 milyon idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

    Sadece ceza değil, kurul META’nın Facebook, Instagram ve Whatsapp hizmetleri arasında verilerinin birleştirilmesine uyum tedbiri kapsamındaki yükümlülük uygulanmadan önce onay veren kullanıcılardan yeniden onay almasını istedi. Kararda ayrıca kullanıcıların veri birleştirilmesi ekranına doğrudan yönlendirilmemesi gerektiği, reddetme seçeneği durumunda uygulamayı kullanabileceklerine dair bilgilendirilmelerinin zorunlu olduğu vurgulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rekabet Kurulu’ndan METAya günlük 4,7 milyon TL para cezası

    Karar doğrultusunda META’ya kesilen ceza 12 Aralık 2023'ten itibaren her gün için 4,7 milyon TL olarak kesilecek.

    Rekabet Kurulu bu arada meta ile ilgili bir başka karar daha aldı. Kurul, META hakkında, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow