hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'den İran'a başsağlığı mesajları

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'nın helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye'den art arda taziye mesajları geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "görevde olduğu süre boyunca İran halkının ve bölgemizin huzuru için verdiği çabalara bizzat şahitlik eden bir mevkidaşı olarak, Reisi'yi saygıyla ve minnetle yad ediyorum." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan’ın İran’ın kuzeyinde yaşanan helikopter kazasında yaşamını yitirmesi Ankara’nın gündeminde. Devletin ve siyasetin zirvesinden peş peşe taziye mesajları geldi.

    Türkiyeden İrana başsağlığı mesajları

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımını sosyal medya hesabından yaptı Erdoğan, Reisi’yi, değerli mevkidaşım, kardeşim sözleriyle andı. Taziye dileklerini İran halkına iletti. Erdoğan, “Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran’ın yanında olacağız” dedi.

    Türkiyeden İrana başsağlığı mesajları

    Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da sosyal medyadan paylaştı mesajını. “Dost ve kardeş İran halkına başsağlığı dileklerimi iletiyor, acılarını paylaşıyorum” dedi.

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Pakistan ziyaretinde konuştu. "Dost ve kardeş İran halkının acısını derinden paylaşıyoruz. Gerek AFAD gerek MSB gerek diğer kuruluşlarımız ellerinden gelen bütün çabayı gösterdiler ama maalesef bu üzücü haber bizi derinden üzdü" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiyeden İrana başsağlığı mesajları

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de katıldığı bir programda başsağlığı diledi: “İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve hayatlarını kaybeden diğer İranlı siyasetçi, bürokrat ve İran vatandaşlarına Allah’tan rahmet, İran İslam Cumhuriyeti halkına ve kederli ailelere başsağlığı diliyorum.”

    Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da kayıplar için Allah’tan rahmet dileklerini paylaştı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise sosyal medya paylaşımında, “Reisi ve Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatlarını kaybetmelerinden büyük üzüntü duyuyoruz. İran devletine ve kardeş İran halkına başsağlığı diliyoruz. Kardeş İran halkının acısını paylaşıyoruz” dedi.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel Samsun’da konuştu: “İran halkına ve İran devletine başsağlığı diliyoruz. Kazadan teessür duyuyoruz. Kaza tüm yönleriyle araştırılmalıdır, somut gerçekler ortaya çıkmalıdır. Çeşitli spekülasyonlar olayın sıcaklığı düşünüldüğünde risklidir.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiyeden İrana başsağlığı mesajları

    İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu da mesajını sosyal medya hesabından paylaştı. Dervişoğlu, “Bu kayıpların İran ve bölgemiz açısından yeni krizlere ve fırsatçı arayışlara yol açmaması en samimi dileğimdir“ dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow