hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni haftada hava nasıl olacak? CNN TÜRK Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen yanıtladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son günlerde yurt genelinde hava sıcaklığı değişken. Özellikle megakent İstanbul’da sıcaklık bir anda düşüyor ve yükseliyor. Peki yeni haftada hava nasıl olacak? CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Emir Ünlü, CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen ile birlikte vapurdan İstanbul Boğazı eşliğinde havanın notlarını aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orhan Şen, ''Sıcaklıklar 1-2 derece artacak bazı bölgelerde önümüzdeki hafta içi ama bu artış Çarşamba gününe kadar sürecek. Çok fazla da artış olmayacak.'' dedi.

    Şen ‘’Çarşamba günü Batıya yağış geliyor. Yağışla birlikte havalar soğumaya başlayacak tekrar. Bu yağmurla birlikte soğuk hava da geliyor. 3-4 günlük bir soğuma olacak. Bu soğuma ile birlikte iç bölgelerde, İç Anadolu’da karla karışık yağmur görülebilecek. Önümüzdeki hafta sonu tekrar bahar geliyor Türkiye’ye’’ açıklamasını yaptı.

    Orhan Şen ‘’Çarşamba’ya kadar bahar göreceğiz. Çarşamba günü bir yağmur var. Önümüzdeki hafta sonu Batı bölgelerinde biraz daha ısınma var. Yani 20 dereceyi geçme ihtimali var İstanbul'da hava sıcaklığının.’’ ifadelerini kullandı.

    Şen, ‘’Şunu da söyleyelim, Salı günü Güneydoğu Anadolu’nun Doğusu ile Doğu Anadolu’nun  Güneyinde; Şırnak, Mardin, Hakkari civarında çok kuvvetli yağmur var bu yağmur su baskını yapabilir.  Salı günü aman dikkat diyelim.’’ dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen Marmara bölgesi için, ‘’Bugün ve yarın Marmara’da sis var ulaşıma dikkat etmek lazım’’ uyarısını yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow