hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Panik atak

    Panik atağın beynimizdeki başlıca muhatapları amigdala, hipotalamus ve beyin sapıdır. Panik atak halimizi tetikleyen travmatik olayımıza benzer bir durumla karşılaştığımızda, bir söz ya da bir davranışla karşı karşıya kaldığımızda veya bazen de durduk yere Talamustan gelen bu bilgi ile Amigdala korku reaksiyonları gösterme görevi için kollarını sıvar, tabi tüm Limbik sistem bu reaksiyonla uyumlanır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Normal korku ve endişelerimizde buna neden olan somut elle tutulur bir sebep ya da his vardır. Panik atak halinde kişinin sebep olarak gösterebileceği somut ve makul sebep yoktur. Normal korku ve endişe halimizde korku ve endişe geldikten sonra baş etme sürecine girer insan. Çünkü gerçekçi olan korku ve endişe, beynimizdeki hipotalamusun hayati kodlarını devreye sokar ve “hayatta kal” der. Panik atak halinde kişi eylemsizdir.

    Panik atakla baş edebilmenin yolu, onu iyi tanımak ve iyi yönetmektir. Panik atağı biraz daha iyi tanımak ve ufak çözüm egzersizleri için videomuzu izleyebilirsiniz.

    “Hikayedeki Seni Bul” Kitabının yazarı Betül Yergök, hem avukat hem yaşam koçu ve özel olarak nörobilim üzerine çalışıyor. Tüm duygu ve davranışlarımızın, tüm yaşam sürecimizin beyindeki seyrini, beynin yönetimini ve daha iyi bir hayat için iyi bir “Beyin Orkestrası Şefi” olmayı anlatıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow