hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2023 fitre ne kadar, kaç TL? AFAD fitre yardımı! Fitre ramazan ayı dışında verilebilir mi?

    2023 fitre ne kadar, kaç TL AFAD fitre yardımı Fitre ramazan ayı dışında verilebilir mi
    expand

    Fitre ramazandan önce verilir mi? sorusu merak ediliyor. Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yaptığı toplantı sonrasında aldığı kararla, 2023 yılı fitre miktarıyla ilgili açıklama yaptı. Peki ama Fitre doğal afetlerde verilir mi? İşte 2023 yılı fitre miktarı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2023 fitre miktarıyla ilgili açıklama yapıldı. Vatandaşların yönelttiği ''Ramazan ayından önce fitre verilir mi?'' sorusu da yanıt buldu.

    2023 yılı fitre miktarı ne kadar, kaç tl?

    Din İşleri Yüksek Kurulu’nun açıklamasına göre bu yılki fitre miktarı 70 TL olarak belirlendiğini ve vatandaşların fitrelerini deprem mağdurları için Ramazan ayı öncesinde de verebileceklerini açıkladı.

    Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından karar sonrasında yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

    "Konu ile ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde 2023 yılı için fitre miktarı, 70 TL olarak belirlenmiştir.

    Bu meblağ, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden aynî olarak da verilebilir.

    Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir.

    Ramazan ayından önce fitre verilir mi?

    Din İşleri Yüksek Kurulu, olağanüstü şartlar nedeniyle, vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde yöneltilen "Fıtır sadakasının Ramazan ayından önce verilmesi caiz midir?" sorusuna, "Fıtır sadakasının Ramazan ayı içerisinde verilmesi müstehap olmakla birlikte Hanefi mezhebine göre Ramazan ayından önce verilmesi de caizdir. Dolayısıyla fitre vermesi gereken kimseler, doğal afet gibi hallerde fitrelerini Ramazan ayından önce de verebilirler." yanıtını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow