hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Av. Ahmet Kemal Şenpolat Av. Ahmet Kemal Şenpolat

    Çocuklara zulmü sevdirmeyin!

    19.10.2017 Perşembe | 14:19Son Güncelleme:

    Kimi zaman sevimlilikleriyle hayatlarımızda yer ettirdiğimiz hayvanların özellikle de sirk hayvanlarının eğitimindeki zorlayıcı süreçte arka plan olan mutfakta yaşananların nedense görmek istemiyoruz. Okullar, belediyeler hatta milli eğitimin izin prosedürleri o kadar hızlı işliyor ki... Bir de marifetmiş gibi bu yerlere gelir gelmez koşa koşa çocuklara zulüm sevdirmeye gidiyorlar. Maalesef bilinçsizce el çırptığımız bu acı gerçeği artık hayatlarımızdan bir an önce çıkarma zamanımız geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya turnesi kapsamında sadece iki günlüğüne İstanbul’da olacak Büyük Moskova Sirki'nin tek bir hayvanın bile kullanılmadığı gösterileri, ülkemiz ve dünya için çok önemli bir dönüm noktası olacak.

    Sirklerin suçsuz mahkumları

    Hayvanları izlerken göremeyeceğiniz tek şey, doğalarından koparılmış ve yaşamları boyunca hapsedilmiş hayvanların yıllardır çektiği acı ve ızdıraplardır. Sirkler 1 ya da 2 saat boyunca izleyenlerin ağzını açık bırakır. Çocuklar için en eğlencelisi tartışmasız vahşi hayvanlarla yapılan şovlardır; tek ayağı üzerinde duran filler, alev çemberinden atlayan kaplanlar...

    Sirklerin parlak perdelerinin arkasına geçtiğinizde "eğlendirmeye mahkum" hayvanların çaresizliğini görürsünüz. Kırbaç, dar tasma, ağızlık, elektrik şoku, çelik kancalı sopa ve diğer acı veren aletler, sirklerde filler ve diğer hayvanlar için kullanılan acı verici materyaller arasındadır.

    Aldığınız her bilet tüm sirk hayvanlarının ömürlerini zincirli kafesler arasında adeta cezaevi ortamında geçirmesine neden olmaktadır. Sizler belki o gülümsüyormuş gibi görünen hayvanların gösteri dünyasındaki hayatlarından memnun olduklarını düşünebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocuklarınız, gerçekleri bilmeden sirk hayvanlarını izliyor ve gülüyor. Çocuklarınıza gerçekleri anlattığınızda sirklerden nefret edeceklerdir.

    Çocuklara zulmü sevdirmeyin

    HAYTAP olarak burada ünlü Amerikalı yazar Jack London’ın 1915 te dediği üç önemli tesbite atıfta bulunmak ve sirk gerçeğinin ardında yaşananlara tekrar dikkat çekmek istiyoruz:

    "Bütün insanoğullları kendi ceplerinden para ödeyen seyirciler karşısında yalnız hayvanların yapabileceği ve yapmak zorunda bırakılabileceği bu gösterilerin, sonsuz ve kaçınılmaz bir zulümle gerçekleştiğini bilmiş olsunlar.

    İkincisi hayvan eğitme güzel sanat dalının temellerini kavramış olan kadın, erkek, kız, kızan, yerel ve ulusal insanlığı koruma örgütlerine ve hayvanlara işkenceyi önleme örgütlerine üye olsun ve bu kuruluşlarla işbirliği etsinler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üçüncüsü, daha başka yüzbinlerce insan gibi, ben de başka alanlarda çalıştım, insan kitlelerini, kendi öz sefaletlerini ve perişan durumlarını gidermeleri amacıyla belli hareketleri yapmak üzere örgütlemeye çabaladım. İnsanoğlunu, herhangi bir örgütlü mücadeleye girmeye razı etmek güç; kendi koşullarını hafifletmek üzere örgütlenmelerini sağlamak, daha da güç ve hele kendilerinden biraz daha hayvan olan hayvanların kötü koşullarını hafifletmek üzere örgütleyip mücadeleye sokmak çok daha güç.

    Ama yüzde birimizin onda biri bile hayvanlara yapılan işkencenin önlenmesi yolunda hiç bir örgüte katılmayız ve ne sözlerimizle ne de eylem ve başka katkılarımızla hayvanlara yapılan işkencenin önlenmesi yolunda çalışmayız..."

    Bizler de HAYTAP olarak yıllardan beri desteklediğimiz, hayvanların bir gösteri ve eziyet konusu olmadığı hayvansız sirkleri destekleme projemiz kapsamında bu sirk için de hiçbir hayvanın kullanılmadığını teyit etmek istiyoruz. Gönül rahatlığı ile bu hayvansız sirke gidin, çocuklarınızı da götürün. Hayvanlı sirklere bedava davetiye bile gelse onları da yırtıp atın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocuklara zulmü sevdirmeyin