hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oscar çok beyaz tartışması

    Oscar çok beyaz tartışması
    expand
    KAYNAKReha Erus / CNN TÜRK

    89. Oscar Ödülleri için kalabaıik bir Afro - Amerikan oyuncu kadrosu çeşitli dallarda aday gösterilmesi, 'Oscar çok beyaz' tartışmasına yanıt olarak algılandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    89. Oscar ödülleri için dallarında adaylar açıklandı. Öncelikle Meryl Streep'i bir kez daha kutlalmak gerek. Sinema tarihinde 20 .kez heykelciğe aday gösterilerek erişilmesi çok zor bir rekora imza attı. “Florance Foster Jenkins” filminde ki rolü O'na dördüncü Oscar'ını getirir mi? Rakiplerine bakarsak zor. Favori gösterilen Nathalie Portman (Jackie), İsabelle Huppert (Elie), Ruth Negga (Loving) ve Emma Stone (La La Land). Ama yine de duayer oyuncunun Oscar törenine büyük renk katacağı kesin. Kazanırsa Katherine Hepburn'ün rekoruna ortak olacak.

      “OscarsSoWhite” yani (Oscarlar çok beyaz) sitem dolu klişesi özellikle 2015 ve 2016 da hiç bir afro – amerikalı sinema sanatçısının Oscar'lara aday gösterilmemesiyle büyük polemik yaratmış bunun üzerine Akademi 600'den fazla siyahi sinema çalışanını üye yaparak gönül alma yoluna başvurmuştu.

       Belki bunun etkisinden olsa gerek 89. Oscar Ödülleri için kalabalık bir Afro - Amerikan oyuncu  kadrosu çeşitli dallarda aday gösterildi. Afro – Amerikalı aktörlerin öncüsü ve simgesi Denzel Washinton “Fences” filmi ile “En İyi Erkek Oyuncu” dalında zorlu rakipleriyle mücadele edecek. Keza Mahershala Ali de “Moonlight” da ki başarılı performansı ile “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” dalında heykelcığı havaya kaldırmaya çalışacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

       Ruth Negga'nın “Loving” filmi ile “En İyi Kadın Oyuncu” dalında aday gösterilmesi hiç te sürpriz sayılmadı. Ama öyle bir dal var ki üç Afro -Amerikalı kadın oyuncu birbirlerine kıyasıya rakip oldular. “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” dalında Viola Davis (Fences), Naomie Harris (Moonlight) ve Octavia Spencer (Hidden Figures) öncelikle beyaz adaylar Nicole Kidman (Lion) ve Michelle Williams (Manchester by the Sea) üstesinden gelmeleri gerekecek sonrada aralarında kozlarını paylaşmayı hedefleyecekler.

       Kısacası 26 Şubat'ta ki ödül töreni siyahi oyuncular için öncelikle Kırmızı Halı'da bir gövde gösterisi olarak geçecek ve tanımlanacak.

       Bu arada “La La Land” (Aşıklar Şehri) tam14 adaylıkla 89. Oscar Ödüllerine damgasını vurdu. Hollywood eleştirmenleri en az 8 dalda  genç yönetmen Damien Chazelle'in yapıtını favori göstermekteler.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow