hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    30 yıl sonra 'Kuzuların Sessizliği'

    26.01.2021 Salı | 15:49Son Güncelleme:

    Sinema tarihinin en gizemli korku ve gerilim kült filmi ‘Kuzuların Sessizliği’ 14 Şubat 1991’de vizyona girmişti. Aradan 30 yıl geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O filmde Oscar ödülüne layık görülen Dr. Hannibal Lecter rolündeki Galli oyuncu Anthony Hopkins ile Clarice Starling rolünü üstlenen Jodie Foster ‘Variety’ magazin dergisi aracılığı ile yine önümüzdeki 14 Şubat’ta telekonferans ile bir araya gelecekler. Aslında çekimler yapıldı. Bu ikili sohbeti pek çok kanal yayınlayacak.

    Thomas Harris’in romanından beyaz perdeye aktarılan ‘Kuzuların Sessizliği’ için yönetmen Jonathan Demme öncelikle Sean Connery ve Michelle Pfeiffer’i düşünmüş. Ancak her ikisi de projeyi pek benimsememiş. Bunun üzerine senaryo Anthony Hopkins’e gönderilmiş. Hopkins "İlk 10 sayfayı okuyunca Dr. Hannibal Lecter rolünü sevdim. Sadist psikopat bir seri katili canlandırmak keyif verir" diyerek coşkusunu paylaşmış. Toplam 16 dakikalık bir rolün ona Oscar ödülünü getirdiğini biliyoruz.

    30 yıl sonra Kuzuların Sessizliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jodie Foster’e gelince... FBI ajanı Clarice Starling’i canlandıran Jodie Foster o dönemde 28 yaşında olduğunu hatırlatarak "Genelde senaryoları okuduktan sonra ailemin fikrini alırdım. Annem benim gibi sakin ve donuk bir kızı bu role pek yakıştıramadı. Clarice Starling meraklı, mesleğine düşkün, kusursuzluğa inan genç bir ajan. Rolün üstesinden gelebileceğime inandım" diyerek Anthony Hopkins ile karşılıklı oynamanın önemini sonradan fazlasıyla algıladığını belirtiyor.

    Öldürdüğü kadınların derisini yüzen bir başka seri katilin tutsak aldığı kadını kurtarmak için Dr. Hannibal Lecter’den destek almaya çalışan Clarice Starling rolü de Jodie Foster’e ikinci Oscar ödülünü kazandırmıştı.

    Anthony Hopkins 30 yıl sonra karşılıklı konuşmada Jodie Foster’a "Doğrusu yapımcılar partnerim olarak senin adını verince çok heyecanlandım ve birazda güvenimi yitirdim. Çünkü sen karşıma ‘Sanık’ filmiyle Oscar ödüllü bir oyuncu olarak çıkacaktın" vurgusu yaparak "Ama sergilediğin olağanüstü performansla ikinci bir Oscar’ı evine götüreceğine emindim" itirafında bulundu.

    30 yıl sonra Kuzuların SessizliğiFotoğraf: Reha Erus 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gerek Anthony Hopkins ve gerek Jodie Foster ile geçmişte röportajlar yaptım. Elbette sorulacak ilk soru ‘Kuzuların Sessizliği’ filmiydi. İlginçtir ikisi de bir daha bir araya gelmediklerini ama arada telefonla hatır sorduklarını yada çevirdikleri filmler sonrası birbirlerine başarılar dilediklerini söylemişlerdi.

    Şimdi 14 Şubat’ta bir saatlik bir video yayınlanacak. Merakla beklerken bence ikisi tekrar Oscar ödül töreni eğer pandemiyi aşarak yapılırsa tekrar karşılaşacaklarını sanıyorum.

    Anthony Hopkins yönetmenliğini Florian Zeller’in yaptığı ‘The Father’ adlı son filminde Alzheimerli bir yaşlı babayı canlandırıyor.

    Jodie Foster ise Kevin Macdonald’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu ‘The Mauritanian’ adlı yapıtta Guantanamo kampında yatan masum bir sanığı kurtarmaya çalışan avukatı canlandırıyor. Her iki filmde iddialı ve tam Oscar'lık...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    30 yıl sonra Kuzuların SessizliğiFotoğraf: Reha Erus