hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Dr. Mehmet Öz üzerine

    19.03.2020 Perşembe | 13:14Son Güncelleme:

    Koca Amerika’da tanınan en medyatik tıp doktoru Mehmet Öz’dür. Ekranların aracılığı ile neredeyse her eve girer. Özellikle 'Late Show' olarak bilinen gece yarısı programlarında Dr. Öz sağlık konusunda tartışmasız 'bir bilen'dir. Atletik ve yakışıklı görünümü ile onlara güven aşılar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkede en çok tanınan ve izlenen Oprah Winfrey’in programın vazgeçilmez konuğu olan Dr. Mehmet Öz zor ve acil dönemlerde sağlık konusunda bilgilendirmeleriyle etkileyici ve inandırıcı isimdir. Örneğin son olarak koronavirüs salgını çıkmazında. Hakim olduğu konuları en ayrıntılı ve ekran başındakilerin anlayacağı şekilde anlatır. Zaman zaman uyarılarını tekrarlar. Amerika’da Covid-19’un hızla 50 eyalete birden yayılmasıyla Dr. Mehmet Öz bir kanaldan öbürüne adeta yetişemiyor.

    Ülkede durum çok ciddi. Karantina milyonları eve kapadı. Trump yönetimi koronavirüs için çareler ararken kesenin ağzını açtı. İlk hedef acil olarak koruyucu etkili aşıyı bulabilmek. Tabii bu arada Dr. Mehmet Öz boş durmuyor, önlemleri anlatıyor. Örneğin Türk usulü sabun ve suyla elleri yıkamak. Yani parmakları tek tek sıvazlayarak temizlemek. Bu 'Türk bükülmesi' olarak tanımladığı yıkama tarzı birden ülkede benimsendi ve dolu dizgin uygulanıyor.

    Dr. Mehmet Öz ile ilgili geleceğim nokta eve zorunlu kapananlar için sıra dışı önerisi: "Bol bol seks yapın!" Yadırganmış olabilir. Ama Batılılar bu sözlerin uzman bir doktordan gelmesiyle belki rahatladılar. Zaten dört duvar arasında stres yaşayan çiftler için ünlü tıp adamı zorunlu ev hapsinde yapılabilecek çarpıcı "Eğer öteki yanınızla karantinaya girdiyseniz en iyi çözüm cinsel ilişkidir. Belki bebek yapacaksınız. Bu, birbirinizin yüzüne bakıp sinirine dokunmaktan daha iyi" ifadeleri ile fiziksel ve ten temasını öneriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zaten bundan önceki salgınlarda mecburen eve kapananlar ülkelerine nüfus patlaması yaşatmışlardı. Kesin koronavirüs da aynı görevi üstlenecek. Bir yandan can alırken diğer yandan dünyaya yeni hayatlar armağan edecek. Keza doğum kontrol hapları eczanelerde yok satıyor.  Dr. Mehmet Öz’ün önerileri saygı görüyor ve harfiyen uygulanıyor...

    Dr. Mehmet Öz üzerineFotoğraf: AA