hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    ‘Yırtık Rahibe’ den Papa’ya çılgın film teklifi

    15.05.2024 Çarşamba | 13:36Son Güncelleme:

    1992 yılında seyirci ve hasılat rekorları kıran ‘Sister Act’ (Yırtık Rahibe) filmini izlemeyeniniz yoktur. Oscar ödüllü Afro-Amerikan oyuncu Whoopi Goldberg’in, peşinden koşan bir çetenin, bakacağı akla son gelecek yer olan sessiz bir manastıra saklanmak zorunda kalan küstah bir salon şarkıcısını canlandırarak bu sakin din okulunda aykırı davranışlarıyla diğer rahibelerin kanına girerek ruhsuzluğa karşı savaş açar ve kilise korosunu şarkılı, danslı, capcanlı bir müzik korosu haline getirir. Yapımcılar hemen ertesi yıl ‘Yırtık Rahibe 2’yi vizyona sokarlar ve Whoopi Goldberg’in çılgın siyahi rahibe rolü hafızalardan silinmez.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçenlerde Amerika’da gece canlı yayınlanan ‘The Tonight Show Starring Jimmy Fallon’ın programına konut olan Whoopi Goldberg gelecek yıl seyirci ile buluşacak ‘Sister Act 3’ (Yırtık Rahibe 3) hakkında bilgi verirken bombayı patlattı. 68 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz Ekim ayında Vatikan’da Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko tarafından kabul edildiğini ve kendisine rol teklif ettiğini söyledi. Yırtık rahibe Papa’nın bir müzikal tutkunu olduğunu bildiğini ve tam 10 yıl randevu almak için uğraşı verdiğini, her defasında ileri bir tarihe atıldığını hatırlatarak ‘Nihayet Papa hazretleri beni kabul etti ve ‘Sister Act’ filmlerini beğeni ile izlediğini söyledi. Ben de yeni proje hakkında bilgilendirdim ve daha da ileriye giderek rol almasını ve kendisini oynamasını teklif ettim’ dedi. Bu konuda heyecanlanan programın ev sahibi Jimmy Fallon’ın ‘Papa Françesko’nun yanıtı ne oldu?’ sorusuna Whoopi Goldberg ‘Bunu burada açıklamak doğru olmaz ama şahsen umutluyum’ şeklinde konuşurken Papa Françesko ile kabulde çekilen fotoğrafını paylaştı.

    Şahsi görüşüm Papa Françesko’nun ciddi sağlık sorunlarıyla uğraşırken böyle bir teklife ‘Evet’ demez. Yine de gerçek adı Caryn Elaine Johnson olan Whoopi Goldberg 2025’te gösterime girecek ‘Yırtık Rahibe 3’ için iyi bir tanıtım aracı yaratmış oldu.