hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Taha Ahmet Özel Taha Ahmet Özel

    Ankaralılar karavan fuarını çok sevdi

    08.05.2024 Çarşamba | 09:49Son Güncelleme:

    Geçtiğimiz hafta 2-5 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara’da 3. Kamp, Karavan ve Doğa Sporları Fuarı gerçekleştirildi. Ankara halkı özellikle fuarın son günü fuara yoğun ilgi gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle pandemiden sonra ülkemizde de popüler hale gelen karavanlara ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Tabi bunda fuarların da etkisi çok büyük. Yapılan fuarlarda insanlar kendi beğeni ve kullanım amaçları doğrultusunda tercih ettikleri karavanları alıyorlar. Geçtiğimiz hafta sonu da kamp ve karavan dünyası Ankara’da buluştu diyebiliriz.

    Ankaralılar karavan fuarını çok sevdi

    Hem pandemi hem de son yıllarda otel fiyatlarındaki artış insanları daha uygun tatil yapma arayışına itti. Durum böyle olunca çadır ve karavana ilgi o kadar çok arttı ki firmalar siparişlere yetişemez oldular. Özellikle karavana ilgi artınca fuarlar da art arda yapılmaya başlandı. Her fuar bir öncekinden daha çok ilgi görür hale geldi.

    Ben de pazar günü fuarı ziyaret etmek için Ankara’ya gittim. Fazla vaktim olmadığı için Ankara’ya varır varmaz direkt fuar alanına gittim. Yaklaşık 80’e yakın marka ürünlerini sergilemek stantlardaki yerini almıştı. Fuarda sergilenen motokaravanların oldukça heybetli ve donanımlı olduğunu söyleyebilirim. Hatta saatler ilerledikçe motokaravanların önünde sıra bile oluşmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Motokaravanların yanı sıra fuarda ağırlıklı olarak çekme karavanlar vardı ve gerek iç gerekse de dış tasarımlarıyla onlarca farklı karavan Ankara’daki fuarda yerini almıştı. İçlerinde en dikkat çekici karavan ise bence hem karada hem de suda gidebilen karavandı. Firmanın tekne motorunu da fiyata dahil etmesi de oldukça önemli bir detaydı.

    Ankaralılar karavan fuarını çok sevdi

    Fuarda pek çok kamp malzemelerini de bulmak mümkündü. Kamp sandalyeleri, ocaklar, el fenerleri, ahşap kesme tahtaları, ahşap kupalar ve daha pek çok outdoor ürün Ankara’daki fuardaydı. Tabi firmalar satış yapabilmek için fuara özel indirimler de yapmayı ihmal etmedi. Bazı ürünler piyasanın altında fiyatlardan bu fuarda satıldı.

    Çekme karavanlar bu fuarda 300 bin liradan başlayıp 1 milyon liraya kadar alıcısını bulurken motokaravanların 2-4 milyon lira aralığında satışa sunulduğunu söyleyebilirim. Artan maliyetler ve kullanılan malzemelerin ithal olması nedeniyle bazı karavanların euro ile fiyatlandırıldığını da ifade etmek mümkün.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara halkının bu fuara yoğun bir ilgi gösterdiğini söylemek mümkün. Fuarın son günü sabah saatlerinde Altınpark Expo Fuar Alanı’na vardığımda hem fuarın bahçesi hem de içerisi sakindi. Firmaların getirmiş olduğu modelleri istediğim gibi gezdim ve inceledim. Fakat fuar alanından çıktığımda kapıda metrelerce sıra oluşmuştu. Ayrıca otoparka girişte de araç kuyrukları olduğunu gördüm. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda karavan fuarlarına ilgi artarak devam edecek gibi görünüyor.

    Herkese neşeli, keyifli kamplar!