hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Taha Ahmet Özel Taha Ahmet Özel

    Ücretli Kamp Alanında Neler Olmalı?

    21.02.2024 Çarşamba | 09:49Son Güncelleme:

    Hem huzurlu hem de keyifli bir kamp yapmak için ücretli kamp alanlarını tercih etmek istiyorsunuz ama size ne gibi imkanlar sağlamalı bilmiyorsanız bu yazımda sizlere bunlardan bahsedeceğim. Ücretli bir kamp alanı size ne gibi hizmetler sunmalı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkemizde son yıllarda çadır ve karavan kampının popüler hale gelmesiyle birlikte pek çok kamp alanı açıldı ve halen açılmaya devam ediyor. Ama bu işletmelerin önemli bir kısmının hizmet açısından yeterli olmadığını belirtmek isterim. Kamp alanının sağlaması gereken hizmetleri saymadan önce önemli bir hususu dile getirelim. Kamp alanı demek sadece çadır veya karavan için yer tahsis etmek değildir. Bunu sağlayan işletmelerin “Kamp yeri” adı altında ücret almalarını son derece yanlış buluyorum.

    Bir kamp alanında ilk olarak güvenliğin sağlanmış olması gerekmekte. Yani siz gece çadırınıza ya da karavanınıza girip yattığınızda gönül rahatlığıyla uyuyabilmelisiniz. Ayrıca dışarıda bıraktığınız masa, sandalye ve varsa diğer eşyalarınızı toplamak zorunda kalmamalısınız. Kamp yerinin güvenliği gece boyunca sağlanmalı.

    Kamp yaptığınız işletmenin içerisinde aracınızı park edebileceğiniz bir otopark bulunmalı. Aksi takdirde aracınız çadırdan oldukça uzak olacak ve özellikle yol kenarında bir yere park etmek zorunda kalırsanız da hiç güvenli olmayacaktır.

    Kamp alanında bulaşıklarınızı yıkayabileceğiniz lavabo kısmı mutlaka olmalı. Artık pek çok kamp yerinde bu standart hale gelmiş durumda. Yoğunluk oluşmaması için de üç ya da dört adet lavabolar yapılıyor ki bu da oldukça önemli. Kafa dinlemeye, huzur bulmaya geldiğiniz kamp yerinde bulaşık için de sırası beklemelisiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lavabonun yanı sıra kamp alanlarının olmazsa olmazlarından biri de buzdolabıdır. Mangal yapmak için aldığınız et ya da tavukları, kahvaltılık ürünleri ya da kavun karpuz gibi meyveleri soğuk tutmak için muhakkak buzdolabına ihtiyaç var. Kamp yerinin kapasitesine bağlı olarak buzdolabı bulundurması oldukça önemli. Ayrıca hemen hemen pek çok kamp yerinde de soğutmayan eski buzdolaplarıyla karşı karşıya kalmaktayız. Bu da kamp kalitemizi bir hayli düşürmekte.

    Fazla olmasa da karşılaştığım için belirtmek istediğim bir başka hizmet mangal yerleri. Pek çok kamp yerinde gelişigüzel biçimde ateş yakılmasına ve mangal yapılmasına izin veriliyor. Fakat bazı kamp yerlerinde buna müsade edilmiyor. Bu kamp yerlerinde mangal için özel olarak yapılmış alanlar var ve sizden mangalınızı o alanda yakmanız isteniyor. Bu da hem sizin hem de diğer kampçıların konforunu artıran bir faktör olduğunu düşünüyorum.

    Bir başka husus ise tuvalet ve lavaboların temizliği. Özellikle resmi tatil ve dini bayramlarda kamp yerlerindeki yoğunluk oldukça artabiliyor. Bu günlerde buraların temizliği gün aşırı yapılmalı, tuvalet kağıdı ve lavabolarda da sıvı sabun eksik edilmemeli. Ne kadar hijyenik bir tuvalet olursa o kadar rahat bir kamp geçirirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telefonunuz ya da diğer elektronik cihazlarınız için elektrik ihtiyacınızın karşılayabilecek kamp alanları konforunuzu bir hayli artıracaktır. Bazı kamp yerlerde çadır ya da karavanlar için ayrılan her kısımda prizler bulunmakta ve uzatma kablosuyla da çadırınızın yanına kadar elektriğinizi sağlamış olursunuz.

    Bazı kamp yerleri şehirden uzak ormanda yer aldığı için genelde market alışverişi kampa gelmeden yapılmış oluyor. Fakat bazı ihtiyaçların günlük karşılanabilmesi için kamp yeri ya da çevresinde bir mini marketin olması kampçıların ihtiyaçlarını fazlasıyla giderebilir. Tabi bu her kamp yerinde mümkün olabilen bir durum değil maalesef.

    İnternet, kamp yerinde benim aradığım bir hizmet olmamakla birlikte günümüzde telefonundan ayrılamayan, “Story ve Reels” paylaşımları yapmak isteyenler için özellikle telefonun çekmediği kamp yerlerinde büyük önem arz etmekte. Kamp yerlerinde yaşanan yoğunlukta ise bu hizmetten verimli bir şekilde faydalanılmadığını da söylemek mümkün.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ücretli kamp yerlerinde olması gereken hizmetleri sıraladım. Bir başka yazımda görüşmek üzere!

    Herkese neşeli, keyifli kamplar!