hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kebap Çeşitleri Nelerdir? En Çok Bilinen Kebap Çeşitleri...

    Kebap Çeşitleri Nelerdir En Çok Bilinen Kebap Çeşitleri...
    expand

    Yemek kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan kebap çeşitleri en özel tatlar arasında yer almaktadır. Özellikle mangalda ve odun fırınında pişirilmekte olan et yemekleri kebap olarak bilinmektedir. Kebap çeşitleri bir kap içerisinde susuz olarak pişirilebileceği gibi doğrudan ateşin üzerinde de pişirilmekte olan bir et türü olarak ifade edilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kebap Çeşitleri Nelerdir?

    Kebap çeşitleri, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır. Genel olarak kebap çeşitlerinin ızgarada pişirildiği bilinse bile tas kebabı gibi bazı türlerin sulu yemek olarak pişirildiği de bilinmektedir. Kebap yapımında ise genel olarak dana eti veya koyun eti kullanılmaktadır. Kebap çeşitleri;

    Orman kebabı,

    Çökertme kebabı,

    Büryan kebabı,

    Kilis tava,

    Tepsi kebabı,

    Manisa kebabı,

    Soğan kebabı,

    Manisa bohça kebabı,

    Balaban kebabı,

    İslim kebabı,

    Abant kebabı,

    Beyti kebabı,

    Patlıcan kebabı,

    Oruk kebabı,

    Fırında patlıcan kebabı,

    Alinazik kebabı,

    Testi kebabı,

    Şiş kebap,

    Tas kebap,

    Adana kebabı,

    Simit kebabı,

    Macar kebabı,

    Urfa kebabı.

    Sevilerek tüketilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Her yörenin kendisine özgü hazırlanan çeşitli kebaplarının bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yumuşak kısımları kullanılarak hazırlanan kebaplar, odun ateşinde pişirilmektedir.

    Susuz olarak pişirilmekte olan et yemeğinin yapılış tarzına göre farklı isimler aldığını söylemekte mümkün olmaktadır. Etin en kıymetli kısımları kullanılarak hazırlanmakta olan kebap türlerinin bu sebeple oldukça lezzetli olduğunu söylemekte mümkündür.

    En Çok Bilinen Kebap Çeşitleri

    Kebap çeşitleri mutfağımızda oldukça fazla sevilmekte olan bir et türü olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Her şehrin kendisine özgü lezzetlere sahip olan et yemekleri arasında kebaplar da yer almaktadır. Kebaplar genel olarak kıyma, kuşbaşı et ve sebzelerle harmanlanarak hazırlanmaktadır.

    Aynı zamanda her kebap türünün kendisine özgü bir pişirme yöntemine sahip olduğunu söylemekte mümkün olmaktadır. En fazla bilinen ve tüketilmekte olan kebaplardan birisi de bohça kebabı olarak bilinmektedir. Özellikle Manisa yöresinde sıklıkla tüketilmekte olan bohça kebabının kuşbaşı et, kaşar, domates ve hamurun bir araya gelmesiyle oluştuğunu söylemek mümkün olmaktadır.

    Erzurum'a özel bir kebap türü olan cağ kebabının da Türk mutfağının ilgi çekici lezzetleri arasında yer aldığını söylemek mümkün olmaktadır. Özellikle oğlak ve kuzu eti kullanarak hazırlanan cağ kebabı, önceden marine edilen etlerin, şişlerde pişirilmesiyle hazırlanmaktadır. Urfa kebabı ise zırhta çekilen etin doğru kıvamda pişirilmesiyle hazırlanan bir kebap türüdür. En çok bilinen kebap türleri ise;

    Adana kebabı,

    Çökertme kebabı,

    Cağ kebabı,

    Urfa kebabı,

    Beyti kebabı,

    Testi kebabı,

    Tandır kebabı,

    Kuyu kebabı,

    Büryan kebabı,

    Tokat kebabı,

    Oruk kebabı olarak bilinmektedir.

    Genel olarak koyun veya kuzu eti kullanarak hazırlanmakta olan kebap çeşitleri aynı zamanda dana eti kullanılarak da hazırlanabilmektedir. Kebap yapımında kullanılmakta olan et veya kıyma genel olarak yağlı kısımlardan tercih edilmektedir. Türk mutfağının sevilerek tüketilmekte olan lezzetleri arasında yer almaktadır.

    Kebap türleri genel olarak ızgarada közlenen domates ve biberle birlikte servis edilmektedir. Çeşitli kebap türlerinin hazırlanması sırasında ise farklı sebzeler kullanılabilmektedir. Özellikle Tokat kebabı gibi kebap türleri patates ve patlıcan gibi sebzelerle birlikte hazırlanmaktadır. Kebap çeşitlerinin yanında bulgur pilavı veya tırnaklı pidenin ufak ufak bölünmesiyle servis edilmesi de mümkün olmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow