hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Erdem, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

    Başkan Erdem, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı
    expand

    Başkan Erdem, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ceyhun ÖZER/CEYHAN,(Adana),(DHA)- CEYHAN Belediye Başkanı Hüya Erdem, ismini kullanarak esnaflardan para toplamaya çalışan bir dolandırıcı şebekesi olduğunu öne sürerek dolandırıcılık şüphelilerinden şikayetçi olduğunu açıkladı.
    Ceyhan Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, ilçede Belediye Başkanı Hülya Erdem’in ismini kullanarak esnaftan sözde muhtaç çocuklara yardım adı altında telefon açıp, banka IBAN numarasına para yatırılmasını isteyen bir şebekinin tespit edildiği bildirildi.
    Açıklamada, şu detaylara yer verildi:
    "Dolandırıcılar özellikle Ceyhanlı esnafı arayıp, önce Ceyhan Belediyesi özel kalem müdürü olarak kendini tanıtıp, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Güven’in görüşeceğini söylüyorlar. Daha sonra sözde telefonu alan başkan yardımcısı, esnafa ismi ile hitap edip Belediye Başkanı Hülya Erdem’in yanında olduğunu, neden belediyeye gelip gitmediğini soruyor ve bir sonraki haftaya randevu veriyor. Başkan Yardımcısı olarak muhabbeti ilerleten şebeke üyesi daha sonra Belediye olarak kimsesiz 257 çocuğa kıyafet yardımı yapacaklarını, çocuk başı 200 TL masraf tuttuğunu ve başkanın çocukların kıyafetini kendilerinin karşılaması için ricada bulunduğunu’ söylüyor. Telefonda kendini başkan yardımcısı olarak tanıtan kişi, karşısındaki esnafın güvenini sağlamak için sık sık firmanın bilgilerini tekrarlamayı ihmal etmiyor ve karşısındaki esnafa kıyafet aldıkları sözde firma yetkilisinin kendilerini arayacakları ve vereceği IBAN numarasına belirlenen ücretin yatırılmasını istiyor."
    Olayla ilgili açıklama yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ise durumu emniyete bildirip, şebekenin yakalanması için suç duyurusunda bulunduğunu dile getirdi. Vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Erdem, "Benzer olaylar ile ne yazık ki sık sık karşılaşıyoruz. Halkımızın ve esnafımızın bu tür sahtekarlara inanmamalarını rica ediyorum. Belediyemiz ve şahsım ile alakası olamayan bu konuda halkımızın itimat etmemesini rica ediyor, konuyla alakalı gerekli yerlere suç duyurusunda bulunduğumu bildirmek isterim. Bu tarz olaylarla karşılaşan esnaflarımızın ve şahısların belediyemize ve Emniyet Müdürlüğü'nün 155 numaralı telefonuna bildirilmesini rica ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow