hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ceyhan’da Zeytin ve Zeytinyağı Pazarı açıldı

    Ceyhan’da Zeytin ve Zeytinyağı Pazarı açıldı
    expand

    Ceyhan’da Zeytin ve Zeytinyağı Pazarı açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ceyhun ÖZER/CEYHAN(Adana),(DHA)- CEYHAN Belediyesi, üreticiyle tüketicinin direkt buluşacağı Zeytin ve Zeytinyağı Pazarı’nı hizmete açtı.
    Birçok zeytin çeşidinin aynı zamanda yetiştiği bölgenin gelecekte önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden biri olabilmesi için önemli adımlar atan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, zeytin üreticilerine destek olmak için Zeytin ve Zeytinyağı Pazarı’nın açılışını yaptı.
    Açılışta konuşan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, bölgede 23 bin 500 dekar alanda bahçecilik yapıldığını, yılda 1.5 milyon ağaçtan zeytin hasat edildiğini belirtti. Başkan Erdem, “Artık geleneksel üretim bölgeleri dışında Ceyhan da zeytincilikte söz sahibi olmalıdır. Çünkü zeytinin ana vatanı bu topraklardır. Bu sebeple zeytinciliği bu topraklarda geliştirmeyi ve zeytinde katma değer yaratmayı amaçlıyoruz. Ceyhan toprakları bereketli, çiftçileri mahir, kadınları ise cevvaldir. Ben üreticilerimize güveniyor, bu pazarın ilçemize ve ülkemize büyük getirisi olacağını düşünüyorum” dedi.
    Zeytin üretiminde Ceyhan’ın çok önemli bir paya sahip olduğunu ifade eden Başkan Erdem, “Bu yıl 40 zeytin yetiştiricisi ve zeytin ürünleri üreticisinin katılımıyla ilkini gerçekleştirdiğimiz, üretici ile tüketici buluşturmayı amaçladığımız zeytin pazarımızı bundan sonraki yıllarda sezon boyunca yineleyerek gelenekselleştireceğiz. Zeytin üretiminde şehrimizin önemli bir paya sahip olduğunu artık herkese, tüm Türkiye'ye duyurma zamanı geldi. Amacımız, zeytin pazarı ile başlayan hareketimizin üretici ile işletmecilerin buluşabilecekleri bir zeytin fuarı şekline dönüştürüp, geliştirmek ve Ceyhan'ın zeytin ve zeytinyağında bir cazibe merkezi olmasını sağlamak olacaktır” diye konuştu.
    Namık Kemal Mahallesi’nde açılan pazarın zeytin sezonu sonuna kadar devam edeceği, daha sonra ‘Kadın Emeği Pazarı’ olarak üretici kadınlar için faaliyetlerini sürdüreceği belirtildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow