hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Kadın Emeği ve Köylü Pazarı açıldı

    Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Kadın Emeği ve Köylü Pazarı açıldı
    expand

    Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Kadın Emeği ve Köylü Pazarı açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ceyhun ÖZER/CEYHAN,(Adana),(DHA)- CEYHAN Belediye Başkanı Kadir Aydar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Kadın Emeği ve Köylü Pazarı’nın açılışını gerçekleştirdi. 
    Her Salı günü Namık Kemal Mahallesi Seyit Ahmet Arvasi Bulvarı’ndaki kapalı semt pazarında kurulacak olan Kadın Emeği ve Köylü Pazarı’nda sadece kadınların kendilerinin ürettiği el yapımı ürünler satılabilecek. 110 üretici kadına istihdam olanağı sağlayan pazarda organik oyuncaktan, ev yapımı reçel, tereyağı ve peynirden, çeyizlik ev tekstilinden, unlu mamüllere kadar çok geniş bir yelpazede ürün çeşitliliği bulunuyor. Pazar, açılış nedeniyle bir hafta boyunca açık kalacak. 
    110 ÜRETİCİ KADINA İSTİHDAM SAĞLANDI
    Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, 110 kadına istihdam sağlayan Kadın Emeği ve Köylü Pazarı’nın açılışını yaptı. Üretici kadınlarla bir araya gelen Başkan Aydar, hem kadınların ürettikleri ürünler hakkında tek tek bilgi aldı hem de bütün kadınlara karanfil verdi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Aydar, 'Güçlü Kadın, Güçlü Ceyhan' vurgusu yaptı. Aydar, ''Tüm kadınlarımızı hayatta verdikleri onurlu mücadele ve hepimizin hayatlarına kattıkları değer için kutluyorum.Ben hayatının her alanında kadınlara pozitif ayrımcılık yapan biriyim. Çünkü biliyorum ki kadın isterse dünya değişir. Biz kadınların kendilerindeki bu gücü keşfetmeleri için destekleyici hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Kadın Emeği ve Köylü Pazarımızda şimdilik 110 kadınımız ürettikleri ürünlerle ekonomik hayata dahil oldular ancak bu sayının giderek artacağına inanıyoruz'' diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow