hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'nın Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürü projesine katılanlara plaket

    Adananın Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürü projesine katılanlara plaket
    expand

    Adana'nın Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürü projesine katılanlara plaket

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali GÖKDAL/KOZAN(Adana),(DHA)- ADANA Toroslar Federasyonu tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği hibe programına alınan 'Türkiye ve AB Arasında Ortak Kültürel Miras ve Bir Diyalog Kanalı: Adana'nın Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürü' projesine katılanlara sertifika ve plaket verildi.
    Kozan Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi'nde yapılan programa Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Kazım Özgan, Toroslar Federasyonu Başkanı Cenap Erol katıldı. Zengin bir mutfağa sahip olan kentin gastronomi konusunda ön plana çıkmasına katkı koymayı amaçladıklarını söyleyen Federasyon Başkanı Cenap Erol, proje kapsamında bugüne kadar 30 yemek hakkında video ve fotoğraf çekildiğini, çalışmaların devam edeceğini ifade etti.  
    Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Muharrem Say ise "Bu yemeklerin 5 yıldızlı otellerin menüsüne girmemesi için hiçbir neden yok. Sadece tanıtmamız, ikna etmemiz ve AR-GE yaparak modernize etmemiz gerekecek. İçeriğine dokunmuyoruz, sadece sunumlarda bunu yapıyoruz. Yöremiz, Adanamız, Anadolu'nun bu zengin, eşsiz kültürü için katkı sunacak bir proje olduğundan biz çok heyecanlıyız. Artık bunun yayım aşamasına geçeceğiz" dedi.
    Programda, projeye katılan 18 kişiye sertifika, katkıda bulunan 6 kişiye ise plaket verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow