hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kozan'ın tarihi çarşı ve sokakları dizilere sahne oluyor

    Kozanın tarihi çarşı ve sokakları dizilere sahne oluyor
    expand

    Kozan'ın tarihi çarşı ve sokakları dizilere sahne oluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali GÖKDAL/KOZAN,(Adana),(DHA)- ADANA'nın Kozan Belediye Başkanı  Kazım Özgan'ın ilçeye kazandırdığı restorasyon çalışmaları ile tarihi alanlar, çarşılar ve sokaklar dizilere sahne oluyor.
    Kozan'ın tarihi Aşağı Çarşı, Yukarı Çarşı, Arıkan Konağı, Hamam Sokağı gibi tarihi ve otantik mekanları çok sayıda dizi ve filme ev sahipliği yapıyor. 'Bir Zamanlar Çukurova' adlı dizinin ekibi de Kozan’ın tarihi noktalarında çekimlerine devam ediyor. Belediye Başkanı Kazım Özgan dizi ekibini çekimleri sırasında ziyaret etti. Başkan Özgan ile dizinin başrol oyuncularından Kerem Alışık bir süre sohbet ederek anı fotoğrafı çektirdi.
    Başkan Özgan, ilçenin tarihi mekanları ve yöresel ürünleri ile tanındığına dikkati çekerek,''Hükümetimizin de destekleri ile gerçekleştirdiğimiz tarihi mekanlardaki restorasyon sonucu yeniden canlanan tarihi ev, çarşı ve sokaklarımızla ilçemiz eski günlerine döndü. Artık dizi ekipleri de çekimler için ilçemizi tercih ediyor. Bu da ilçemizin tanıtımı noktasında oldukça önemli. Kozan ulusal kanallarda tarihi mekanları, yöresel ürünleri, gelenek ve görenekleri ile yer alıyor" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow