hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da koronavirüs çalışmaları içiin ikinci laboratuvar hizmete girdi

    Adanada koronavirüs çalışmaları içiin ikinci laboratuvar hizmete girdi
    expand

    Adana'da koronavirüs çalışmaları içiin ikinci laboratuvar hizmete girdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA’da koronavirüs hastalığının laboratuvar numuneleri üzerinde Halk Sağlığı Laboratuvarları'nda yapılan çalışmalara ek olarak Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi de ikinci laboratuvar olarak hizmete girdi. Buradaki laboratuvarda da koronavirüs hastalığının laboratuvar numuneleri üzerinde çalışılmaya başlandı.
    Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını vesilesiyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da virüsle mücadele etme çalışmaları sürdürülüyor. İl genelinde birçok alanda alınan tedbirlerin yanı sıra hasta teşhis ve tedavi çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi labaratuvarında da koronavirüs hastalığının numuneleri üzerinde çalışılmaya başlandı.
    Vali Demirtaş, kentte aynı anda iki laboratuvarın hizmet verimesiyle tahlillerin daha hızlı sonuçlanacağını düşündüklerini belirtti. Demirtaş,''Buradaki amacımız;  test sonucu verme süresinin daha kısa olması,  pozitif vakaların ilimizdeki pandemi hastanelerine bir an önce yönlendirilmesi ve hastanın temaslılarının filyasyonunun daha hızlı sağlanması ve bulaş hızının düşmesidir. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi koronavirüs (Covit-19) laboratuvarının hizmete girmiş olması son derece önemli bir çalışmadır" dedi.
    Çalışmalarda emeği geçen tüm personele teşekkür eden Demirtaş, vatandaşlardan belirlenen kuralları titizlikle uygulamalarını ve zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarını istedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow