hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da sokağa çıkma yasağına uyan vatandaşların ihtiyacı karşılanıyor

    Adanada sokağa çıkma yasağına uyan vatandaşların ihtiyacı karşılanıyor
    expand

    Adana'da sokağa çıkma yasağına uyan vatandaşların ihtiyacı karşılanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'da İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle kurullara uyarak evde kalan ve zor durumda olan vatandaşların, valilik bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu ihtiyaçlarını karşıladı. 
    Sokağa çıkma yasağının ilk gününde Adanalı vatandaşlar kurallara uyarak evlerinde kaldı. Yasağının uygulandığı sürede kentte bulunan ekmek fırınlarının, su dağıtım şirketlerinin, eczanelerin ve hastanelerin hizmet vermeyi sürdürmesi sebebiyle vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Adana Valiliği'nce oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu da il genelinde zor durumda bulunan vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını karşılanmaya devam ediyor. 
    HAYVANLARIN BESLENME İHTİYACI KARŞILANIYOR
    Kentte bulunan barınaklarda ve sokaklarda yaşayan hayvanlar da unutulmadı. Valilik bünyesindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Adana Müdürlüğü ile belediyeler tarafından barınaklardaki ve sokaklardaki hayvanların sağlığı için gerekli her türlü önlem alınarak beslenme ihtiyaçları da karşılanıyor.
    Valilik koordinesinde oluşturulan ekiplerle kentteki çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirten Vali Demirtaş, "İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı genelge doğrultusunda ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağına Adanalı vatandaşlarımızın riayet etmesinden memnuniyet duyuyor ve hemşehrilerime gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Biz salgın sürecinin başından itibaren birçok çalışma gerçekleştirdik ve faaliyetlerimizi koordineli bir şekilde yürüttük. Oluşturduğumuz Vefa Sosyal Destek Grubumuz sürecin başından beri çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürüyor, üyelerimiz tek tek ziyaret ederek hal ve hatırlarını sordukları ve gıda, temizlik malzemesi kolisi dağıtımı, maaş ödemesi yapma, ilaç tedarik etme gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşıladıkları vatandaşlarımızı bu zor günlerde yalnız bırakmıyor. Sokaklarda ve barınaklarda bulunan hayvanlarımızın temel ihtiyaçları düzenli olarak karşılanıyor" diye konuştu. Vali Demirtaş, kurallara uyan, sosyal mesafesini koruyan, gereksiz yere dışarıya çıkmayan ve hijyen kurallarına uyarak virüsün yayılma hızını kırmaya yardım eden tüm vatandaşlara teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow