hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adliye personeline koronavirüsten korunma yolları anlatıldı

    Adliye personeline koronavirüsten korunma yolları anlatıldı
    expand

    Adliye personeline koronavirüsten korunma yolları anlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Adliyesi personellerine, Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyada hızla yayılan koronavirüsten korunmak için alınabilecek önleyici tedbirler anlatıldı.
    Adana Cumhuriyet Başsavcılığı İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu'nca Adliye Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında çalışanlar, koronavirüs hakkında uzman hekim tarafından bilgilendirildi. Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, dünyada binlerce kişinin ölümüne yol açan koronavirüsün, ülkemize diğer ülkelere göre biraz geç geldiğini, bunun bir avantaj olduğunu belirtti. Yurdagül, ''Adliye, her gün çok sayıda insanın gelip gittiği bir yer. Dolayısıyla hijyen kurallarına riayet büyük önem arz ediyor. Elimizden gelen tüm çabayı sarf ederek salgına karşı önlem alalım. Çünkü insan sağlığı her şeyden önemlidir" dedi.
    İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dr. Canan Demir de, virüsten korunmanın en önemli ve en basit yolunun hijyen kurallarına dikkat etmekten geçtiğini vurguladı. Yeni tip koronavirüsün, solunum yolu enfeksiyonuna yol açan bir virüs olduğunun altını çizen Dr. Canan Demir, hasta kişilerin öksürme ve hapşırmayla ortaya saçtığı damlacıkların ortamdaki diğer bireylerin ağız, burun ve gözlerine temasıyla bulaştığını kaydetti. Koronavirüsün en çok karşılaşılan belirtilerinin; ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı olduğunu dile getiren Demir, şiddetli vakalarda zatürre, ağır solunum yetmezliği, böbrek yetmezliği ve ölüm gerçekleşebildiğini ifade etti. Virüsten korunmak için neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler veren Demir, şöyle konuştu: 
    "Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burun tek kullanımlık mendille kapatılmalı, mendil yoksa dirseğin iç kısmı kullanılmalıdır. Tokalaşma ve sarılmadan kaçınılmalıdır. Olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durulmalıdır. Kirli ellerle ağız, burun ve gözlere dokunulmamalıdır. El hijyenine önem verilmeli, eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalıdır. Kapalı alanlar sık sık havalandırılmalı, bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir."
    Tanı konma, karantina ve tedavi süreciyle ilgili de bilgilerin verildiği toplantı sonunda, katılımcılara önleyici tedbirlerle ilgili detayların anlatıldığı broşürler dağıtıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow