hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Adana İl Başkanı Ay'dan Adanalılar adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

    AK Parti Adana İl Başkanı Aydan Adanalılar adına Cumhurbaşkanı Erdoğana teşekkür
    expand

    AK Parti Adana İl Başkanı Ay'dan Adanalılar adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, eski adı Devlet Bahçeli Köprüsü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü inşaatının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 540 milyon TL maliyetle tamamlanacağını bildirerek, "Adanalı hemşehrilerimiz adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.
    Yapımına ara verilen köprüyle ilgili açıklama yapan AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, göreve geldikleri günden bu yana Adana için çalıştıklarını bildirdi. Ay, "Adanalı hemşehrilerimizin menfaatine olan her şeyde 'varız' dedik. Biz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden, en küçük yatırıma kadar hepsinin Ankara'da takipçisi oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz" dedi.
    Adanalılar için çok önemli olan köprünün ve diğer yarım kalan işlerin tamamlanması için siyasi parti gözetmeksizin CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a  Cumhur İttifakı olarak mecliste borçlanma yetkisi bile verdiklerini hatırlatan Ay, "Ama ne köprüyü ne de diğer yarım kalan işleri tamamlamadı. Kendisine defalarca çağrıda bulunduk. 22 Mayıs 2020'de Zeydan Karalar'a sorduk. 'Köprüyü yapacak mısınız, yapmayacak mısınız? Laf kalabalığına gerek yok. Yapamayacaksanız AK Parti gereğini yapar' dedik. Dediğimiz gibi köprüyü yapmadılar ya da yapamadılar. Adanamız için, Adanalı hemşehrilerimiz için çok önemli olan bu köprüyü ve köprünün bağlantı yollarını biz yapıyoruz" diye konuştu.
    Başkan Ay, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
    "Ankara-Niğde Otoyolu Açılış Töreni’nde Adanalı hemşehrilerimize müjde veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Kimi belediyelerin başlattığı, ancak akim bıraktığı bazı projeleri de, bakanlıklarımız vasıtasıyla devam ettiriyoruz. Bunlardan biri de Adana için sembol bir eser olacağına inandığım, Seyhan Barajı'nın hemen yanı başındaki köprüdür. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 47 seviyesinde olan bu köprünün kalan kısımlarını, 530 milyon lira maliyetle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tamamlayacaktır. Ayrıca, köprü giriş ve çıkışlarındaki kavşaklar da yine bakanlığımızca inşa edilecektir. İnşasına Devlet Bahçeli Köprüsü adıyla başlanan bu eserin adını, Bahçeli’nin talebiyle, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak belirledik' dedi. Adanamız'a ve Adanalı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow