hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Akay’dan anlamlı kutlama

    Başkan Akay’dan anlamlı kutlama
    expand

     Başkan Akay’dan anlamlı kutlama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda Cumhuriyet’e değer katmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

    Tüm yurttaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Başkan Akay mesajında, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 96 yıl önce kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin eşitliğin, özgürlüğün ve kardeşliğin güvencesi olduğunu kaydetti. Akay mesajında şunları söyledi:
    "Bir asır önce parçaladıkları Osmanlı İmparatorluğu'ndan arta kalan son planlarını gerçekleştirmeye çalışan dünyanın emperyalist güçleri ve onların içerideki işbirlikçileri, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, Mehmetçiği ve Anadolu insanını karşılarında buldular. Bütün imkânsızlıklara rağmen, verilen o olağanüstü milli mücadelenin sonunda, Misak-i Milli sınırlarımızı çizerek, laik Türkiye Cumhuriyet'ini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gece gündüz demeden çalışıp durdular. Bütün zorluklara rağmen kısa sürede yeni alfabe, eğitim, kıyafet, inanç ve hukuk gibi alanlarda yapılan devrimler sayesinde çağdaşlaşan ve aydınlanan bir ülke kurdular. Cumhuriyetimiz bu günlerde de hiçbir zaman olmadığı kadar tehlikeli bir süreçten geçmektedir. Kurtuluş Savaşı'nda içten ve dıştan gelen tüm saldırılara göğüs geren Türk Milletinin, tüm Cumhuriyet düşmanlarına gereken cevabı vereceğine ve Türkiye Cumhuriyeti devletini sonsuza kadar yaşatacağına olan inancım tamdır. Farklılıklarımızın ve çeşitliliğimizin güvencesi olan, bizi bir arada tutan laik Cumhuriyetin temel değerlerine ve Atatürk Devrimleri'ne yürekten inanmanın bilinciyle, bizlerin bu günlere ulaşmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile onun ‘Cumhuriyet'e kanat geren arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ile anıyor, ulusumuzun ve Adanalı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow