hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Karalar: ASKİ'nin 64 milyon lira tasarruf etmesi takdir yerine eleştirildi

    Başkan Karalar: ASKİnin 64 milyon lira tasarruf etmesi takdir yerine eleştirildi
    expand

    Başkan Karalar: ASKİ'nin 64 milyon lira tasarruf etmesi takdir yerine eleştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nuri PİR/ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, aksayan belediye hizmetleriyle ilgili yapılan eleştirilere, "ASKİ'nin  64 milyon lira tasarruf etmesi takdir edilmesi gerekirken eleştiri konusu oldu" dedi.
    Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı son toplantısının ardından Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Kurulu yapıldı. Toplantıda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Vedat Gündoğan, ASKİ’nin abonelerine dağıttığı Doğrusu isimli dergide yer alan belediye yatırımlarının tanıtımını ve 2021 Yılı Faaliyet Raporu'nda yer alan çalışmaların durumunu eleştirdi. Dergideki ve rapordaki pek çok rakamın gerçeği yansıtmadığını dile getiren Gündoğan, sahadaki manzarayla kıyaslandığında abartılı bulduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın reklamını yaptığı pek çok projenin aslında önceki döneme ait olduğunu öne süren Gündoğdu, birçok projenin de yarım kaldığını ileri sürdü.
    Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da söz alarak ilçelere yapılan altyapı, içme suyu ve yol çalışmalarının yetersiz olduğunu gündeme getirdi. Konuşmaların ardından ASKİ Genel Müdürü Nesrin Vursavuş sunum yaparak 2021'de yapılan faaliyetleri anlattı.
    'RAKAMLAR ABARTILI DEĞİL RESMİ'
    Eleştirelere cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise kent merkezinden daha çok ilçelere yatırım yapıldığını söyledi. Doğrusu dergisi ile bütçe raporundaki rakamların abartılı olmadığını savunan Karalar, rakamların resmi olduğunu aktardı. Karalar, “ASKİ’nin 64 milyon lira tasarruf etmesi bile takdire şayan konu olması gerekirken eleştiri konusu oldu. Bizim yaptığımız büyükşehir ve ASKİ enerji yatırımlarından dolayı geçen sene 64 milyon daha az para ödemektedir ASKİ. Biz atık tesisimizde yeni bir enerji yatırımı yapmaya müsaade ederek ayda 5 milyon her ay ödediğimiz atık toplama bedelini ödemez hale geldik. Dolar arttıkça, nüfus arttıkça, atık arttıkça bunun rakam da artacak. Belki 2022’de bu biraz daha yüksek çıkacak. Bioenerji çalışmıyordu, arızalıydı arkadaşlarımız onu çalışır hale getirdiler. Bu güzel işler. Takılmışlar yapılan işler krediden diye. Sanki hibe. Yüzde 20’si krediden yüzde 80’i de öz varlıklardan yaptık” dedi. Karalar, pandemi ve artan emtia fiyatlarının hizmetleri aksattığını da sözlerine ekledi.
    Konuşmaların ardından faaliyet raporu, oy çokluğuyla reddedildi ancak meclis üyelerinin 4/3 çoğunluğunun sağlanamaması üzerine kabul edildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI          

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow